Blind was het niet eens met beslissingen Koeman: 'Ik vond het wel moeilijk'

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
26 sep. 2024, 08:05
Daley Blind, Ronald Koeman, EK, Oranje, Nations League,
© IMAGO - Daley Blind, voormalig international van Oranje

Daley Blind vond het moeilijk om tijdens het EK afgelopen zomer op de bank te zitten. De verdediger van het Nederlands elftal kwam tijdens het toernooi tot slechts één speelminuut in de achtste finale tegen Roemenië (3-0 winst). Na het Europees kampioenschap zette hij een punt achter zijn interlandcarrière, dat was echter een lastige beslissing.

Met Girona werkte Blind een goed seizoen af, maar dat was tijdens het EK niet genoeg voor een basisplaats bij Oranje. Daar had de verdediger het erg lastig mee. "Het is anders om op de bank te zitten", zo vertelt hij in de podcast van Football is Life. "Je beleeft het wel gewoon met het hele team. Wanneer je door de poule heen komt en naar de volgende ronde gaat. Sommige dingen sta je alleen wat verder vanaf, maar over het algemeen zit je helemaal in die bubbel en leef je ontzettend mee. Soms is het wel moeilijker als je niet speelt."

Artikel gaat verder onder video

Daley Blind legt uit waarom hij is gestopt bij Oranje

Uiteindelijk besloot Blind na het EK om een punt achter zijn interlandcarrière te zetten. Dat was geen simpele beslissing. "Ik vond het wel moeilijk. Ik heb elf jaar lang er alles aan gedaan om erbij te blijven. Dan voel je je nog steeds fit en je speelt nog steeds in één van de top drie competities die er zijn. Dan wil je er gewoon bij blijven. Dan realiseer je je dat er aan bepaalde dingen een eind komt en dat er een nieuwe generatie klaar staat. Na een goed gesprek met Ronald Koeman kwam ik tot een besluit."

Lees ook: Andere trainer als Slot, Ten Hag of Bosz wordt genoemd als opvolger Koeman

Blind: "Ik heb ook geprobeerd om er een aantal lessen uit te halen en het op een andere manier te bekijken. Zelf heb ik nooit op deze manier een eindtoernooi beleefd. Dan wist je ook niet altijd goed hoe een wisselspeler daarmee omging en soms vind je daar wat van. Nu ik het van de andere kant heb meegemaakt, kan ik me veel beter inleven hoe bepaalde spelers zich voelen als ze minder spelen."

Lees ook: Dit is de vrouw van Ronald Koeman, op wie hij vreemd is gegaan

De international kwam tot 108 interlands voor Oranje. Hij debuteerde op 6 februari 2013 in een oefeninterland tegen Italië (1-1). Op het WK van 2014 in Brazilië gaf Blind in de groepsfase tegen Spanje twee assists gaf (1-5 winst). De verdediger kwam verder ook nog uit op het Europees kampioenschap van 2021 en het WK in Qatar (2022). In elf jaar scoorde hij driemaal in Oranje en gaf hij vijftien assists.

Lees meer over:

Ronald Koeman Daley Blind