Daley Blind stopt na elf jaar bij Oranje en zet punt achter interlandcarrière

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
14 aug. 2024, 14:40
16 aug. 2024, 15:15
Daley Blind, Oranje, Nederlands elftal, stoppen, verdediger
© IMAGO - Daley Blind zet een punt achter zijn interlandcarrière

Daley Blind zet een punt achter zijn interlandcarrière. De verdediger van het Nederlands elftal maakt dat woensdagmiddag zelf via zijn eigen social media bekend. De mandekker van Girona was maar liefst elf jaar actief voor Oranje en speelde 108 interlands. Hij nam zijn besluit in overleg met zijn familie en bondscoach Ronald Koeman.

"Het was een eer om het Oranje-shirt 108 keer aan te mogen trekken. Voor mij dat het hoogst haalbare als speler: je lang vertegenwoordigen. Elf jaar lang heb ik er alles aan gedaan om dat prachtige Oranje-shirt aan te mogen blijven trekken. Het heeft mij zoveel gebracht, zoveel mooie momenten. Die koester ik", schrijft Blind op social media.

Daley Blind stopt als international bij het Nederlands elftal

"Na een goed gesprek met de bondscoach is het tijd om mij volledig te gaan focussen op mijn club en mijn gezin. Nogmaals, het was een grote eer. Het waren geweldige jaren, bedankt bondscoaches, staf, teamgenoten en uiteraard het Oranje-legioen. Ik ga het en jullie missen. Dan aan iedereen", aldus Blind. Na Wesley Sneijder (134), Edwin van der Sar (130), Frank de Boer (112) en Rafael van der vaart (109) is de verdediger annex middenvelder de Oranje-international met de meeste interlands.

Lees ook: Waarom heeft atlete Femke Bol zo’n hoge 'Mickey Mouse-stem'?

Blind was met Oranje deze zomer nog actief op EK in Duitsland. Hij was de meest ervaren international in de selectie van Koeman, maar kwam alleen tegen Roemenië (0-3 winst) enkele minuten voor tijd binnen de lijnen. De verdediger annex middenvelder debuteerde op 6 februari 2013 in een oefeninterland tegen Italië (1-1).

Tekst gaat verder onder het bericht.

Blind speelde op het WK van 2014 in Brazilië, waar hij in de groepsfase tegen Spanje twee assists gaf (1-5 winst). De verdediger kwam ook uit op hetEuropees kampioenschap van 2021 en het WK in Qatar (2022). In elf jaar scoorde hij driemaal in Oranje en gaf hij vijftien assists.

Tijdens een persconferentie van Ajax reageerde international Steven Berghuis op het nieuws van Blind. "Daley is wel echt een voetballiefhebber, een voetbaldier. Hij was trots om voor het nationale elftal te spelen. Hij was er altijd bij en deed daar ook alles aan. Dat heeft in zoveel interlands gereageerd, chapeau. Petje af, helemaal voor de weg die hij heeft afgelegd en de twijfels die er soms waren. Zeker ook met zijn hartproblemen, hij verdient respect voor alles wat hij heeft gedaan."

Lees meer over:

Daley Blind Netherlands