Cody Gakpo mist belangrijke speler bij Oranje: 'Hij heeft mij erg geholpen'

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
22 aug. 2024, 16:32
24 aug. 2024, 21:11
Cody Gakpo viert de openingsgoal voor Nederland tegen Roemenië
© IMAGO - Cody Gakpo, aanvaller van Liverpool en het Nederlands elftal

Cody Gakpo vindt het jammer dat Daley Blind niet meer uitkomt voor het Nederlands elftal. De verdediger van Girona maakte vorige week woensdag bekend dat hij na elf jaar stopt bij Oranje. De aanvaller van Liverpool gaat hem missen, zo vertelt hij in gesprek met Viaplay.

Blind was met Gakpo deze zomer nog actief op EK in Duitsland. De verdediger was de meest ervaren international in de selectie van Ronald Koeman Koeman. Hij debuteerde op 6 februari 2013 in een oefeninterland tegen Italië (1-1). "Het is jammer natuurlijk. Daley is er zolang bij geweest, 108 wedstrijden... Ik vind het altijd leuk als Daley erbij is", vertelt de aanvaller tegenover Viaplay.

Artikel gaat verder onder video

Daley Blind is gestopt als international bij Oranje

Blind en Gakpo konden het erg goed met elkaar vinden en hadden veel contact bij Oranje. "We kunnen altijd goed praten over voetbal, maar ook over het leven. Hij is tactisch ook heel erg ver, dus hij heeft mij ook heel erg geholpen omdat hij natuurlijk vaak linksback stond en ik linksbuiten. Die gesprekken ga ik wel missen", aldus de aanvaller. "Bij de meetings zat hij altijd naast me, dus dat ga ik ook missen."

Lees ook: Tweetal uit Oranje-voorselectie valt in de prijzen op prestigieus voetbalgala

Gakpo denkt dat Blind erg trots mag zijn op wat de international allemaal heeft bereikt in het Nederlands elftal. "Het is een prachtige carrière, ik ben blij dat ik met hem interlands heb mogen spelen." De verdediger had door zijn ervaring jarenlang een leidende rol bij Oranje. Volgens Gakpo tonen inmiddels ook andere internationals, waaronder hijzelf, zich als leider. "Daley speelde natuurlijk veel, maar uiteindelijk ging hij minder spelen. Toen hebben andere jongens de leiding moeten pakken op het veld. Daar hoor ik ook bij."