Oud-Oranjespeler Seedorf maakt diepe indruk: 'Kan zo in de Eredivisie meedoen'

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
28 okt. 2024, 14:56
28 okt. 2024, 15:06
Clarence Seedorf maakt diepe indruk met zijn spel en fitheid
© IMAGO - Clarence Seedorf maakt diepe indruk met zijn spel en fitheid

Clarence Seedorf heeft diepe indruk gemaakt op Theo Janssen. De 48-jarige oud-international van het Nederlands elftal speelde afgelopen week tijdens de Nexon Icons Match in Zuid-Korea. Volgens analist kan de oud-middenvelder met zijn huidige techniek en fitheid nog makkelijk mee in de Eredivisie.

Seedorf speelde een benefietwedstrijd met grote namen, onder wie Thierry Henry, Alessandro Del Piero en Andrea Pirlo. Voormalig Nederlands elftal-doelman Edwin van der Sar stond onder de lat in het Seoul World Cup Stadium in de hoofdstad van Zuid-Korea. Op de wedstrijd kwamen 64.000 toeschouwers af en zij zagen hoe Seedorf uitblonk. "Ik heb de beelden gezien. Dit is bizar", reageerde Janssen zondagavond bij Studio Voetbal van de NOS.

Clarence Seedorf maakt indruk met zijn spel en fitheid

Met fraaie dribbels en passjes trok Seedorf het spel naar zich toe en was hij een van de grote uitblinkers. Hij bekroonde zijn sterke spel met een doelpunt na een fraaie boogbal vanaf de zijlijn. "Hier schiet hij een bal binnen. Je mag de keeper er wel een beetje op aankijken, maar toch", glimlachte Janssen, die zichtbaar onder de indruk was. "Zijn techniek, zijn fitheid, zijn aanname... Er waren oud-spelers aan het kijken, en die hadden allemaal zoiets van: wow, die Seedorf! Dat kan toch helemaal niet?!. Die man is 48, maar ik weet zeker dat hij in de Eredivisie met twee vingers in de neus zou meedoen."

Lees ook: Oranje-icoon volgt ontslagen Erik ten Hag op bij Manchester United

Seedorf kwam in zijn loopbaan 87 keer uit voor het Nederlands elftal. De oud-speler van onder meer Ajax en AC Milan was goed voor elf doelpunten bij Oranje. Hij debuteerde op 14 december 1994 tijdens een kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg (5-0) en was bij zijn debuut trefzeker. Op 26 maart 2008 maakte de middenvelder voor het laatst minuten in het Oranjeshirt in een oefeninterland tegen Oostenrijk (3-4 winst). Tegenwoordig maakt hij deel uit van de Raad van Commissarissen van de KNVB.