Bukayo Saka komt complimenten tekort voor Oranjespeler: 'Hij is een topspeler'

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
10 okt. 2024, 17:08
Bukayo Saka is lovend over Jurriën Timber
© IMAGO - Bukayo Saka is lovend over Jurriën Timber

Bukayo Saka vindt het heerlijk om samen met Jurriën Timber te spelen. De rechtsbuiten vormt bij Arsenal vaker een tandem met de verdediger van het Nederlands elftal. Saka, die in 2022 werd uitgeroepen tot Engels International van het Jaar, is onder de indruk van de kwaliteiten van zijn ploeggenoot.

Vorig seizoen kwam Timber door een kruisbandblessure amper in actie, maar dit seizoen heeft de zeventienvoudig international een basisplek veroverd onder trainer Mikel Arteta. De Oranjespeler is inzetbaar op beide backposities en vormde op de rechterflank al vaker een koppel met Saka. Laatstgenoemde is blij als de Nederlander achter hem speelt. "Hij geeft me veel vertrouwen dat wanneer hij één-op-één staat tegen een aanvaller, hij de bal herovert en hem aan mij geeft", zo vertelt de buitenspeler in gesprek met CBS Sports.

Artikel gaat verder onder video

Bukayo Saka geniet van Jurriën Timber bij Arsenal

Saka is ook erg lovend over de voetballende kwaliteiten van Timber. "Aan de bal is hij zo beheerst, kalm en zelfverzekerd. Hij is een topspeler, ik ben blij dat hij dat laat zien. Het moet moeilijk voor hem zijn geweest. Wetende dat hij zoveel talent had, maar één jaar aan de kant moest staan. Hij hield zijn hoofd echter altijd koel, bleef nederig en werkte zó hard. Ik ben blij dat hij nu de lof krijgt die hij verdient", aldus de aanvaller.

Lees ook: Brobbey: 'Ik moet nadenken over wat ik zeg, maar hij is verder dan Godts'

Kees van Wonderen stak onlangs ook al de loftrompet over Timber. "Ik ben een enorme fan van Jurriën. Voor mij dé moderne verdediger bij wie fysieke voorwaarden aanwezig waren evenals de geldingsdrang en winnaarsmentaliteit. Daaraan koppelde hij een geweldig inzicht. Jurriën kon direct toepassen wat je hem vertelde en herkende de situaties", aldus de trainer, die in 2018 als bondscoach van Oranje Onder-17 Europees kampioen werd met de verdediger.