Buitenlandse media onder de indruk na droomavond: 'Het Nederlandse genie'

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
23 okt. 2024, 09:06
24 okt. 2024, 11:50
De opstelling van Nederland tegen Engeland op het EK
© IMAGO - De opstelling van Nederland tegen Engeland op het EK

Buitenlandse media onder de indruk van Oranjespeler Tijjani Reijnders

Football Italia beloont Reijnders met een 8 voor zijn optreden in San Siro. "De Nederlander bewees zich eindelijk als de allround middenvelder die hij is. Uitstekend en bijzonder invloedrijk", zo schrijft men. Van Eurosport krijgt de Oranje-international ook het hoogste cijfer van het veld: een 7. "Hij blinkt uit met zijn diepgang. Alsof hij tovert. Elke keer staat hij op het juiste moment op de juiste plaats."

Artikel gaat verder onder video

Lees ook: Oranje in actie: heldenrol voor Reijnders in CL en Lang heeft boodschap voor Europa

Van Milan News krijgt de middenvelder een 7,5 voor zijn wedstrijd. "Reijnders wil altijd de bal hebben, een teken van persoonlijkheid. Hij zorgde ervoor dat Raphael Onyedika rood kreeg en Milan een weg vond om Club Brugge te verslaan", schrijft men. Ook Calciomercato komt positieve woorden tekort voor de 26-jarige Oranjespeler. "Een avond om nooit te vergeten voor het Nederlandse genie. Tijjani maakt San Siro gek van vreugde." Tuttomercatoweb zag een 'masterclass' van Reijnders.

Tekst gaat verder onder de video.

Volgens La Gazzetta dello Sport speelde AC Milan niet de beste wedstrijd van het seizoen en kwam de ploeg 'afgeleid' voor de dag. Door Reijnders konden de Italianen echter alsnog juichen. Bij Ziggo Sport reageerde hij zelf ook op zijn sterke wedstrijd in het shirt van AC Milan. "Ik heb er even op moeten wachten, maar het is een geweldig gevoel om twee keer te scoren in een wedstrijd en al helemaal in de Champions League", glunderde hij. "Hier droomde ik van", voegde de middenvelder toe.

Met zijn twee goals trad Reijnders in de voetsporen van Marco van Basten en Clarence Seedorf. De twee oud-voetballers wisten eerder al minimaal twee Champions League-goals in één wedstrijd te maken. De middenvelder is de derde Nederlander in dienst van AC Milan die dat lukt.