Brobbey reageert opvallend op harde woorden van Koeman

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
08 nov. 2023, 14:47
26 jan. 2024, 09:15
© IMAGO

Brian Brobbey heeft woensdag op een persconferentie gereageerd op de uitspraken van Ronald Koeman. De bondscoach van het Nederlands elftal liet zich maandagavond bij Rondo bijzonder kritisch uit over het spel van de 21-jarige spits van Ajax. Ook trainer John van 't Schip ging kort in op de uitspraken van zijn oud-ploeggenoot.

Koeman schoof maandag aan in het programma van ZiggoSport en baarde opzien met zijn uitlatingen aan het adres van de aanvaller die hij in het EK-kwalificatieduel met Griekenland zijn debuut in Oranje gunde. De bondscoach had zich op de training verbaasd over de Ajacied: "We waren aan het afwerken en je zag dat zijn eerste aanname en de manier van afwerken niet goed was", klonk het onder meer. Brobbey had op die onderdelen veel beter opgeleid kunnen en moeten worden door Ajax en RB Leipzig, waar hij een half jaar speelde, stelde Koeman: "Dan vraag ik me af: wat doe je dan bij de clubs waar je bent geweest, als spits?"

Brobbey reageert op kritiek van Koeman

"Ik ben nog maar 21 jaar", reageerde Brobbey woensdag tijdens de persconferentie waarin vooruit werd geblikt op het Europa League-duel tussen Ajax en Brighton & Hove Albion van donderdag. "Mensen zeggen altijd wel wat over me, maar daar heb ik geen invloed op." Op de vraag of hij inhoudelijk problemen heeft met al die meningen antwoordt de spits bevestigend: "Ik kan er eerlijk gezegd wel mee leven", waarna Van 't Schip inhaakte: "Hij heeft hele brede schouders", mede verwijzend naar de imposante fysieke verschijning van zijn aanvaller, die daar wel om ko lachen.

De oefenmeester wil verder niet teveel woorden vuilmaken aan de uitspraken van Koeman: "Ik wil daar niet te veel op ingaan, ik denk dat het handig is als dat leeft dat je dat dan met elkaar bespreekt." Niet veel later ging Van 't Schip toch dieper in op de kwestie. "Ik ben erg positief over Brian, zeker als ik zie wat hij ons team brengt. We moeten de uitspraken van Koeman ook niet overdrijven. Hij heeft hem namelijk wel geselecteerd, dus Koeman ziet ook zijn kwaliteiten. Brian is fitter en sterker dan toen hij terugkwam bij Ajax en hij kan negentig minuten blijven gaan. Het is een sterk aanspeelpunt en hij heeft diepte in zijn spel. Maar Brian kan zeker nog stappen maken. Hij is al een goede spits, maar kan een nog betere worden."