Oranjespeler moet maandag vrezen: 'Die Duitsers willen hem opvreten'

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
13 okt. 2024, 11:23
13 okt. 2024, 11:41
Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf
© De Telegraaf - Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf

Brian Brobbey gaat maandag tegen Duitsland in de Nations League een zware wedstrijd tegemoet, zo verwacht Valentijn Driessen. De spits van Ajax gaat waarschijnlijk de spitspositie van het Nederlands elftal bekleden in de Allianz Arena. Enerzijds omdat Brobbey vorige maand tegen de Duitsers al een goede indruk achterliet, anderzijds omdat Joshua Zirkzee afgelopen vrijdag tegen Hongarije (1-1) niet kon overtuigen.

“Zirkzee heeft niet zijn beste wedstrijd gespeeld tegen Hongarije”, blikt Driessen terug in een video-item van De Telegraaf. “Het was ook heel moeilijk met heel weinig ruimte. Het is wel een jongen die wat ruimte nodig heeft. Dat heeft hij bij Bologna en nu bij Manchester United ook laten zien. Koeman had vooraf eigenlijk laten doorschemeren, niet keihard gezegd maar wel laten doorschemeren, dat hij Zirkzee één wedstrijd zou geven in de basis en dat hij Brobbey in de andere wedstrijd in de basis zou zetten.”

Artikel gaat verder onder video

Lees ook: Held van Oranje wordt tweemaal vernederd op trainingsveld

“Brobbey heeft het heel goed gedaan in de wedstrijd tussen Nederland en Duitsland in de Johan Cruijff ArenA. Nu mag hij opnieuw aan de bak tegen Duitsland. Antonio Rüdiger is er nu ook bij, die staat samen met Jonathan Tah centraal in de verdediging. Vorige keer heeft Brobbey de Duitsers heel veel moeilijkheden bezorgd, maar nu met Rüdiger erbij… Ik denk dat die Duitsers Brobbey wel willen opvreten”, zo voorziet de chef voetbal van het dagblad.

Lees ook: Van Halst ziet ‘fenomeen’ bij het Nederlands elftal: ‘Het hele elftal kijkt daarnaar’

“Brobbey zal van goede huizen moeten komen om weer zo'n prestatie neer te zetten als in de ArenA toen. Het is wel heel interessant om te zien hoe die concurrentiestrijd zich ontwikkelt tussen Zirkzee en Brobbey.” Brobbey heeft tot dusver vijf interlands achter zijn naam staan. Hij stond vorige maand tegen Duitsland voor de tweede keer in de basis en vervulde een belangrijke rol bij de 1-0 en tekende voor de assist bij de uiteindelijke 2-2.

Lees ook: Waar en hoe laat wordt Duitsland - Nederland uitgezonden?

Duitsland en Nederland zijn de huidige nummers één en twee in Groep 3 in Divisie A. De Duitsers hebben twee punten meer: zeven om vijf. De nummer één en twee gaan door naar de kwartfinales van de Nations League, die in maart op het programma staan. Hongarije heeft twee punten, Bosnië en Herzegovina één.