Brobbey lacht om kritiek Van Basten: 'Hij blijft maar over me praten'

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
08 okt. 2024, 14:34
08 okt. 2024, 14:35
Brian Brobbey reageert op de kritiek van Marco van Basten
© IMAGO - Brian Brobbey reageert op de kritiek van Marco van Basten

Brian Brobbey kan wel lachen om de aanhoudende kritiek van Marco van Basten. De oud-international van het Nederlands elftal was maandagavond in de voetbaltalkshow Rondo van Ziggo Sport niet te spreken over de spits. Eerder leverde de voormalig aanvaller van onder meer Ajax en AC Milan ook al meerdere malen kritiek op de Ajax-spits.

"Hij is niet een ‘coole afmaker’, daarin is hij niet goed. Hij werkt hard en is een goed aanspeelpunt, maar geen geraffineerde jongen en ook geen slimme voetballer", sprak Van Basten maandagavond. Volgens de oud-voetballer heeft Brobbey 'met alles en iedereen ruzie' en is de spits altijd in duel. "Altijd duwen en trekken en dat is niet slim. Het zou ook een kracht moeten zijn dat hij technisch goed en slim is. Dat moet je als spits hebben, maar dat is ver te zoeken bij hem", vond de voormalig bondscoach, die de jeugdopleiding van Ajax verantwoordelijk houdt voor dat 'gebrek' bij de spits.

Artikel gaat verder onder video

Brian Brobbey reageert op de kritiek van Marco van Basten

Brobbey stond dinsdag, vlak voor het begin van de training van het Nederlands elftal, de pers te woord. De 22-jarige aanvaller kan wel lachen om de aanhoudende kritiek. "Meneer Van Basten blíjft maar over me praten. Hij heeft, denk ik, al vijftig keer hetzelfde over me gezegd", reageerde de viervoudig international van Oranje. "Nee, dat irriteert helemaal niet. Hij vindt me denk ik toch een leuke of interessante speler of jongen. Anders praat je niet zo vaak over me."

Lees ook: Wieffer baalt van keuze bij Feyenoord: 'Is mijn eigen fout geweest'

In de Eredivisie scoorde Brobbey dit seizoen nog niet. Alleen in de voorrondes van de Europa League was het één keer raak. Door de aanwezigheid van spitsen Chuba Akpom en Wout Weghorst wordt Brobbey ook nog eens regelmatig vroeg gewisseld door trainer Francesco Farioli. "Dat is niet leuk hè, zeker als je nog niet hebt gescoord", aldus Brobbey. "Maar ik zou ook niet alleen het laatste kwartier willen spelen. Al krijg je dan wel veel meer ruimte, begrijp je? Maar die doelpunten komen wel", besloot de Ajacied.

Lees ook: Tafel van Rondo in shock: Theo Janssen om bizarre reden jaar lang geschorst