Blessure-update Koopmeiners slecht nieuws voor Oranje en Juventus

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
10 okt. 2024, 15:02
10 okt. 2024, 15:45
 Teun Koopmeiners, Nederlands elftal, Oranje
© IMAGO - Teun Koopmeiners, middenvelder van het Nederlands elftal

Teun Koopmeiners heeft een ribblessure opgelopen. Volgens Juventus heeft de middenvelder van het Nederlands elftal een ‘licht ontwrichte fractuur’ in zijn ribben. De duur van het herstel is nog onbekend, maar volgens Italiaanse media is de 21-voudig international minimaal drie weken uit de roulatie.

Eerder deze week meldde Koopmeiners zich nog bij het Nederlands elftal, maar hij had te veel last van zijn ribben en keerde daarom terug naar Italië. Onderzoek in een medisch centrum bevestigde de kwetsuur. Volgens Juventus hoeft de middenvelder niet geopereerd te worden, maar krijgt de 26-jarige international therapie. Binnenkort hoopt de Italiaanse topclub meer duidelijkheid te kunnen geven over het herstel.

Teun Koopmeiners heeft een ribblessure opgelopen

Ronald Koeman riep Guus Til maandag op als vervanger voor de geblesseerde Koopmeiners. In acht Eredivisie-duels was de PSV'er dit seizoen al goed voor drie goals en twee assists. De middenvelder kan voor het eerst sinds 2022 weer een interland voor Oranje spelen. De vijfvoudig international scoorde tot dusver één keer in het Nederlands elftal. Juventus hervat de competitie na de interlandperiode op 19 oktober tegen Lazio. Drie dagen later neemt De Oude Dame het in de Champions League op tegen VfB Stuttgart. Voor Koopmeiners komen die wedstrijden hoogstwaarschijnlijk te vroeg. Datzelfde geldt voor de topper tegen Internazionale (27 oktober).

Lees ook: Oud-internationals buigen zich over spitspositie Oranje: 'Hij scoort vanuit elke hoek'

Koopmeiners liep de ribblessure op in het thuisduel met Cagliari (1-1). Hij miste door een blessure eerder dit jaar al het EK in Duitsland en vorige maand was hij er niet bij vanwege transferperikelen. De volgende interlandperiode komt mogelijk ook nog te vroeg voor de middenvelder. Op 16 november speelt Nederland tegen Hongarije, en op 19 november sluit Oranje de groepsfase van de Nations League af met een wedstrijd tegen Bosnië en Herzegovina.