Beelden van 'boze' Denzel Dumfries zorgen voor hilariteit op televisie

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
16 okt. 2024, 11:22
16 okt. 2024, 13:20
Hilariteit om de boze blik van Denzel Dumfries
© NOS / De Avondshow met Arjen Lubach - Hilariteit om de boze blik van Denzel Dumfries

Bij De Avondshow met Arjen Lubach werd er dinsdagavond gelachen om het interview dat Denzel Dumfries vrijdag gaf na afloop van het Nations League-duel met Hongarije (1-1). De verdediger van het Nederlands elftal keek boos terwijl hij luisterde naar NOS-verslaggever Jeroen Stekelenburg, maar ontspande zodra hij vragen mocht beantwoorden.

Cabaretier Diederik Smit, de 'sportredacteur' van het humoristische programma, schoof dinsdagavond aan om de interlandperiode van te bespreken. Hij had het kort over Dumfries, waarna Lubach vroeg: "Denzel Dumfries, dat is toch degene van wie ze zeggen dat hij altijd zo boos kijkt?". Dat was volgens Smit een groot misverstand. "Hij kijkt alleen boos als hij luistert. Dat zag je ook vrijdag, na de wedstrijd tegen Hongarije. Als hij praat, is hij ontspannen; als hij luistert, berg je dan maar..."

Tekst gaat verder onder de video.

Normaal blikt De Avondshow met Arjen Lubach altijd op maandag terug op het sportweekend, maar speciaal voor het Nederlands elftal werd de rubriek één dag verplaatst. "Achteraf was het misschien beter geweest als ik hier gisteren had gezeten. Dan had ik die wedstrijd niet gezien en had ik nu niet een therapie gehoeven", begon Smit de uitzending.

Lees ook: Driessen weet dat één Oranje-international schijt aan Koeman heeft

Smit gaf Nederland vervolgens op geheel eigen wijze een 'training'. "Als jij de bal hebt bij je eigen goal, dan ga je niet in je eentje naar de goal van de tegenstander dribbelen, want dat is veel te lang lopen. Dus dan speel je hem naar iemand die een eindje verderop staat. En als diegene dat ook weer doet, dan kom je steeds iets dichterbij de goal van de tegenstander. Maar dan is het wel cruciaal dat degene naar wie jij de bal speelt, dat die dezelfde kleren aan heeft als jij, Iemand met een andere kleur shirt heeft vaak totaal andere belangen. Dat was eigenlijk het probleem voor Nederland gisteravond."

Lees ook: Koeman zet negatieve reeks neer bij Oranje; De Boer presteerde beter

Het puntengemiddelde onder Koeman werd ook behandeld. Koeman pakt gemiddeld 1,75 punt per wedstrijd. "Ik zeg niet dat hij een slechte bondscoach is, dat zeggen de cijfers. Als je kijkt hoeveel punten hij gemiddeld haalt per wedstrijd, dan doet hij het nog slechter dan Frank de Boer", aldus Smit. Lubach vroeg vervolgens: "En De Boer is een slechte coach?" "Dat zeg ik niet, dat zeggen de cijfers. De Boer is de slechtste coach sinds Marco Borsato. En Koeman is dus nog slechter", besloot Smit. Die grap leidde tot ongemakkelijk gelach in de studio.