Barcelona heeft heuglijk nieuws over Frenkie de Jong voor Oranje

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
16 sep. 2024, 17:17
16 sep. 2024, 17:18
Frenkie de Jong bekijkt een wedstrijd van het Nederlands elftal vanaf de tribune
© IMAGO - Frenkie de Jong bekijkt een wedstrijd van het Nederlands elftal vanaf de tribune

Frenkie de Jong heeft een volgende stap in zijn herstel zijn gezet bij Barcelona. De 27-jarige middenvelder heeft maandag een deel van de groepstraining hervat bij de Spaanse topclub. Een rentree voor de Nederlander lijkt dus een stap dichterbij.

Mundo Deportivo wist afgelopen vrijdag al te melden dat een volgende stap in het herstel aanstaande was. Maandagmiddag plaatste Barcelona een foto van De Jong op X met de begeleidende tekst ‘Frenkie de Jong traint een deel van de sessie met de groep!’. Het is niet duidelijk wanneer de middenvelder weer wedstrijdminuten kan gaan maken voor de club.

Artikel gaat verder onder video

Frenkie de Jong hervat deel van groepstraining bij Barcelona

Het is de bedoeling dat De Jong eerst rustig volledig opgetraind wordt, waarna er pas gekeken wordt naar een mogelijke datum voor een rentree van de middenvelder. De 27-jarige middenvelder viel in de Clasico van 21 april in het Santiago Bernabéu uit met een blessure aan zijn rechterenkel. Het was al zijn derde blessure aan dezelfde enkel, waardoor De Jong een streep kon zetten door de rest van het seizoen.

Bondscoach Ronald Koeman heeft zich geregeld kritisch uitgesproken over hoe Barcelona met De Jong is omgesprongen. Volgens de trainer heeft de club in een drukke fase van het seizoen te veel risico met de spelmaker genomen. Hij had de hoop om de 54-voudig Oranje-international mee te nemen naar het EK in Duitsland. Na enkele trainingen werd toch geconcludeerd dat De Jong niet voldoende hersteld was.

Sindsdien was het lange tijd stil rond de middenvelder. Ook de eerste competitiewedstrijden van Barcelona in het nieuwe seizoen moest De Jong missen. Het ligt niet voor de hand dat de middenvelder opgeroepen gaat worden voor de komende interlandperiode in oktober.

Lees meer over:

Nederland Frenkie de Jong