Aanvaller mist zichzelf bij Oranje: 'Ik heb de kwaliteiten om voor Nederland uit te komen'

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
05 sep. 2024, 11:02
05 sep. 2024, 11:05
Arnaut Danjuma, Khalid Boulahrouz, Oranje, Ronald Koeman, Nations League
© IMAGO - Arnaut Danjuma wil graag weer terug bij Oranje

Arnaut Danjuma wil graag weer voor het Nederlands elftal gaan spelen. De aanvaller van Girona speelde in 2022 zijn laatste interland en wil zich dit seizoen weer in de kijker van Ronald Koeman spelen. De bondscoach selecteerde hem niet voor de aankomende wedstrijden in de Nations League.

Op vrijdag 30 augustus presenteerde Koeman zijn selectie voor de Nations League-wedstrijden tegen Bosnië en Herzegovina en Duitsland. Danjuma behoorde niet tot de spelerslijst met 23 internationals, maar hij hoopt dat daar snel verandering in komt. "Ik ben er altijd klaar voor. Ik hoop altijd voor het Nederlands elftal uit te mogen komen. Het is me altijd een grote eer om het land te vertegenwoordigen", aldus de aanvaller bij de voetbaltalkshow Rondo bij Ziggo Sport.

Arnaut Danjuma wil graag weer voor Oranje spelen

De afgelopen twee seizoen werd Danjuma door Villareal uitgeleend aan Tottenham Hotspur en Everton. Die avonturen waren geen succes, maar sinds dit seizoen komt uit op huurbasis uit voor Girona. Voor die club scoorde hij tweemaal in zijn eerste vier competitieduels. "Ik heb het afgelopen jaar weinig gespeeld, dus daar moet je ook rekening mee houden natuurlijk. Ik denk dat ik dit seizoen goed begonnen ben. Ik hoop dat ik met deze goede stap ook goed het vervolg van het seizoen in kan gaan. En dan hoop ik weer bij het Nederlands elftal te kunnen aansluiten", vertelde hij via een videoverbinding.

Lees ook: KNVB legt de lat ontzettend hoog voor Oranje en komt met torenhoge ambitie

Presentator Wytse van der Groot vroeg vervolgens of Danjuma denkt dat hij bij Oranje hoort. "Ik denk dat ik de kwaliteit heb om voor het Nederlands elftal uit te kunnen komen, zeker", reageerde de aanvaller. Vooralsnog speelde Danjuma zes interlands voor Oranje. Hij maakte op 13 oktober 2018 als invaller zijn debuut in de Nations League tegen Duitsland (3-0 winst). Tot dusver kwam hij tot twee doelpunten in het Nederlands elftal. De aanvaller speelde op 22 maart 2022 maart voor het laatst in het nationale elftal. Hij gaf één assist in Oranje.

Eerder pleitte Khalid Boulahrouz al voor een terugkeer van Danjuma bij Oranje. "Hij is een zeer nuttige speler. Met zijn techniek, snelheid en kwaliteiten denk ik zeker dat hij een aanwinst is voor het Nederlands elftal", vond de voormalig international. De oud-profvoetballer heeft ook vertrouwen in een mogelijke rentree van de aanvaller. "Ik denk dat als hij op dit niveau constant blijft spelen, dat hij in aanmerking komt voor het Nederlands elftal."