Ajaxspeler ontbreekt door blessure en is groot twijfelgeval voor Oranje

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
02 okt. 2024, 11:12
02 okt. 2024, 11:57
Wout Weghorst, Oranje, Ronald Koeman, Jan Paul van Hecke, Joey Veerman, Ajax, Nations League
© IMAGO - Wout Weghorst is een twijfelgeval bij Oranje

Wout Weghorst ontbreekt donderdag in de selectie van Ajax voor het Europa League-duel met Slavia Praag, zo meldt Voetbal International. De spits van het Nederlands elftal ontbrak ook al tegen RKC Waalwijk (0-2 winst), maar trainer Francesco Farioli zei toen dat hij zijn aanvaller snel terugverwachtte. Nu lijkt de kwetsuur toch ernstiger dan verwacht.

Vrijdag presenteert Ronald Koeman zijn voorselectie De bondscoach presenteert vrijdag zijn selectie voor de Nations League-wedstrijden tegen Hongarije (11 oktober) en Duitsland (14 oktober). Achter de beschikbaarheid van Weghorst staat een groot vraagteken. Het zou voor de bondscoach de volgende tegenvaller zijn. Eerder deze week haakten namelijk ook Jan Paul van Hecke en Joey Veerman met een blessure af.

Artikel gaat verder onder video

Wout Weghorst ontbreekt door een blessure bij Ajax

Farioli gaf zondag in Waalwijk uitleg over de afwezigheid van Weghorst. "Bij een van zijn eerste ballen in de wedstrijd tegen Besiktas voelde hij stijfheid. Hij speelde de wedstrijd uit, maar voelde zich de dag daarna niet goed. Het is geen zware blessure, maar een voorzorgsmaatregel. De kans is groot dat hij donderdag weer in de selectie zit", zei de Ajax-trainer destijds.

Weghorst maakte afgelopen transferperiode de overstap van Burnley naar Ajax. In Amsterdam kwam hij tot dusver in drie duels in actie en scoorde hij nog niet. De 41-voudig international wist in het shirt van het Nederlands elftal al dertien keer te scoren. In de Nations League tegen Bosnië en Herzegovina (5-2 winst) was hij begin september voor het laatst trefzeker voor Oranje.

Lees meer: Pijnlijke beelden van Memphis Depay in Brazilië al ruim 2 miljoen keer bekeken

Oranje kan volgende week een flinke stap zetten richting de kwartfinales van de Nations League, die in maart 2025 op het programma staan. Nederland staat tweede in Groep 3 in Divisie A met vier punten uit twee wedstrijden. De nummer één en twee gaan door naar de laatste acht. De laatste twee groepsduels van het Nederlands elftal staan in november op het programma.