Oranje-international haakt door blessure af voor duel met Chelsea

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
28 sep. 2024, 16:10
28 sep. 2024, 16:28
Jan Paul van Hecke, Ronald Koeman, Brighton & Hove Albion - Chelsea, Chelsea - Brighton, Matthijs de Ligt, Joël Veltman, Nathan Aké, Oranje, Nations League
© IMAGO - Jan Paul van Hecke debuteerde tegen Duitsland in Oranje

Jan Paul van Hecke ontbreekt zaterdag door een blessure bij Brighton & Hove Albion in de uitwedstrijd tegen Chelsea. Volgens trainer Fabian Hurzeler kampt de verdediger van het Nederlands elftal met een spierblessure. De ernst van het kwetsuur is nog niet bekend.

Het afhaken van Van Hecke is mogelijk slecht nieuws voor Ronald Koeman, die vrijdag zijn selectie voor de Nations League-wedstrijden met Hongarije (11 oktober) en Duitsland (14 oktober) moet presenteren. Achterin wordt de spoeling dun voor de bondscoach. In het eerste duel met Duitsland (2-2) viel Nathan Aké al geblesseerd uit en de 53-voudig international is nog niet fit. In diezelfde wedstrijd debuteerde Van Hecke overigens in het Nederlands elftal.

Artikel gaat verder onder video

Jan Paul van Hecke ontbreekt geblesseerd bij Brighton

Ook achter de naam van Matthijs de Ligt staat een vraagteken. Hoewel de verdediger van Manchester United wel fit is, kreeg hij begin september veel kritiek na zijn optredens in de Nations League. Koeman wisselde hem daarom al in de rust tegen de Duitsers. Stefan de Vrij wordt wel terugverwacht in de selectie van de bondscoach, die net als de Brighton-supporters zal hopen dat de blessure van Van Hecke meevalt. Overigens ontbreekt ook Joel Veltman (ziek) in de formatie van Hurzeler. Bart Verbruggen en Mats Wieffer staan wel in de basis tegen Chelsea. Datzelfde geldt voor de in Nederland geboren Ferdi Kadioglu.

Lees ook: Grote rivaal komt met steun voor Bergwijn: 'Koeman heeft geen morele autoriteit'