Waar en hoe laat wordt Nederland - Denemarken uitgezonden?

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
28 okt. 2024, 11:10
28 okt. 2024, 12:49
De Oranje Leeuwinnen spelen dinsdag tegen Denemarken
© IMAGO - De Oranje Leeuwinnen spelen dinsdag tegen Denemarken

De Oranje Leeuwinnen spelen dinsdag een vriendschappelijk duel met de vrouwen van Denemarken. Nadat Nederland vrijdag moeiteloos Indonesië versloeg (15-0), is dit de eerste serieuze test richting het EK van 2025 in Zwitserland. Het treffen wordt live uitgezonden door ESPN.

De vriendschappelijke wedstrijd tussen Nederland en Denemarken begint dinsdag 28 oktober om 18.00 uur. De wedstrijd wordt live uitgezonden op ESPN 1. De voorbeschouwing begint om 17.30 uur. Na ongeveer twintig minuten is het tijd voor de volksliederen en de aftrap. Na het duel, rond 19.55 uur, is er op dezelfde zender een nabeschouwing van ongeveer een halfuur. De wedstrijd wordt gespeeld in de Blue Water Arena in Esbjerg (Denemarken).

Artikel gaat verder onder video

Waar en hoe laat wordt Nederland - Denemarken uitgezonden?

Het duel in Esbjerg wordt de 26e ontmoeting tussen beide landen. Tot dusver wist Oranje elf keer van de Deense vrouwen te winnen. De de Denen gingen er op hun beurt tot dusver tienmaal met de overwinning vandoor. De wedstrijd eindigde slechts vijf keer zonder winnaar. De meest pijnlijke wedstrijd tegen de Scandinavische vrouwen was op 17 maart 1998. Nederland verloor destijds een vriendschappelijke wedstrijd met 6-0.

Lees ook: Oranje-spits wil kans pakken bij absentie Miedema: 'Ik probeer van Viev te leren'

De laatste tien duels hebben de Oranje Leeuwinnen allemaal gewonnen van de Denemarken. De laatste keer dat beide landen tegenover elkaar stonden was tijdens een oefeninterland op 15 november 2022: 2-0 voor Nederland. Dominique Janssen en Lineth Beerensteyn bezorgden Nederland toen de zege.

Live Nederland - Denemarken kijken

Vrijdag begon voor Nederland tegen Indonesië de start van de voorbereiding op het EK van volgend jaar. Oranje kende echter een moeiteloze avond en won met 15-0, een recordzege. Tegen Denemarken kan de ploeg van bondscoach Andries Jonker een stuk meer tegenstand verwachten. De Denen hebben zich, net als Nederland, rechtstreeks geplaatst voor het Europees kampioenschap. De loting voor het eindtoernooi vindt plaats op maandag 16 december. Op donderdag 7 november is de loting voor de Nations League, die begin volgend jaar van start gaat.

Hoe laat spelen de Oranje Leeuwinnen?

Jill Roord maakte tegen Indonesië na lang blessureleed haar rentree bij Nederland. De middenveldster was direct tweemaal trefzeker en tegen Denemarken kan ze haar honderdste interland spelen. Sherida Spitse is er echter niet bij. De captain speelde alleen tegen Indonesië. Veerle Buurman sloot daarentegen later aan en maakt wel deel uit van de wedstrijdselectie. Kerstin Casparij, Lineth Beerensteyn en Merel van Dongen ontbreken ook in de selectie van Jonker. In overleg met de speelsters en hun clubs is besloten om het drietal rust te geven. Vivianne Miedema heeft zich 'niet fit' afgemeld. Fenna Kalma is als vervanger opgeroepen.