Van de Sanden verlaat Europa voor avontuur in Mexico

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
26 jul. 2024, 14:37
26 jul. 2024, 14:37
Shanice van de Sanden, Liverpool, CF Pachuca, Mexico
© IMAGO - Shanice van de Sanden, speelster van de Oranje Leeuwinnen

Shanice van de Sanden vervolgt haar carrière bij het Mexicaanse CF Pachuca. De aanvalster van de Oranje Leeuwinnen vertrok aan het eind van het afgelopen seizoen bij Liverpool en was sindsdien transfervrij.

CF Pachuca is momenteel de koploper van de Liga MX Apertura, het hoogste voetbalniveau voor vrouwen in Mexico. Op basis van doelsaldo staat de club, met nog twee wedstrijden te gaan, bovenaan. Oussama Idrissi, voormalig speler van onder meer Feyenoord en AZ, staat bij de mannenafdeling van de club onder contract. Collega-international Merel van Dongen maakte in januari ook al de overstap naar Mexico. Zij speelt voor CF Monterrey.

Artikel gaat verder onder video

Shanice van de Sanden vervolgt haar carrière bij CF Pachuca

Van de Sanden kwam de afgelopen twee seizoenen uit voor Liverpool. Die club werd afgelopen seizoen vierde in de FA Women's Super League (hoogste Engelse niveau). Door blessures speelde de aanvalster slechts tien wedstrijden, waarin ze één doelpunt maakte. Bij de Oranje Leeuwinnen kwam de aanvalster tot dusver 96 interlands in actie, waarin ze 21 keer trefzeker was. Met Nederland won de speelster in 2017 het Europees kampioenschap in eigen land en werd ze tweede op het WK van 2019 in Frankrijk.

Lees ook: Absolute toptransfer voor Oranje-doelvrouw Daphne van Domselaar

In de zomer van 2022 maakte Van de Sanden de overstap van VfL Wolfsburg naar Liverpool, waarmee ze voor de tweede keer bij de Engelse club kwam. In 2016 was Liverpool de eerste buitenlandse club waarvoor ze speelde. In Nederland speelde de aanvalster achtereenvolgens voor FC Utrecht, sc Heerenveen en FC Twente. Na één jaar in Engeland vertrok ze naar Frankrijk voor een avontuur bij topclub Olympique Lyonnais, waar ze drie jaar verbleef.

Lees meer over:

Shanice Van De Sanden