Oranje sluit 2024 af met prachtige oefenduels in Rotterdam en Den Haag

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
03 okt. 2024, 12:24
De Oranje Leeuwinnen na de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen
© IMAGO - De Oranje Leeuwinnen na de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen

De Oranje Leeuwinnen eindigen het kalenderjaar met twee thuiswedstrijden. Op vrijdag 29 november speelt de selectie van bondscoach Andries Jonker een oefeninterland tegen China, in het stadion van Sparta Rotterdam. Op dinsdag 3 december staat vervolgens een wedstrijd tegen de Verenigde Staten op het programma in Den Haag.

“China is een geduchte tegenstander die al jaren tot de top twintig landen van de wereld behoort”, vertelt Jonker via de officiële kanalen van de KNVB. “De wedstrijd tegen China is daarmee een goede voorbereiding op de ontmoeting met USA. De wedstrijd tegen USA is de laatste oefenwedstrijd voordat we in het voorjaar weer starten met de Nations League.”

Artikel gaat verder onder video

Oranje Leeuwinnen oefenen tegen China en Verenigde Staten

“De USA is de nummer één van de FIFA-ranking en is alleen daarom al een geweldige uitdaging.” De oefeninterland wordt op dinsdag 3 december gespeeld in het ADO Den Haag stadion. De aftrap van beide duels is om 20.45 uur en alle interlands zijn live te zien bij ESPN.

Lees ook: Arne Slot schrijft geschiedenis als manager van Liverpool

Voorafgaand aan de twee interlands tegen China en USA speelt Oranje oefenwedstrijden tegen Indonesië en Denemarken. De wedstrijd tegen Indonesië, op vrijdag 25 oktober, wordt gespeeld in Stadion De Vijverberg in Doetinchem, waar om 20.45 uur wordt afgetrapt. Vervolgens reist Oranje af naar Esbjerg waar op dinsdag 29 oktober wordt geoefend tegen Denemarken.

Lees ook: Van der Gijp heeft medelijden met Oranjespeler: 'Hij raakt geen knikker!'

Oranje heeft zich rechtstreeks geplaatst voor het EK van volgend jaar zomer in Zwitserland. De loting voor het EK zal maandag 16 december plaatsvinden. De loting voor de Nations League, die in het voorjaar van 2025 van start gaat, is op donderdag 7 november.

Programma Oranje Leeuwinnen in 2024

Vrijdag 25 oktober: Nederland – Indonesië (Doetinchem)

Dinsdag 29 oktober: Denemarken – Nederland (Esbjerg)

Vrijdag 29 november: Nederland – China (Rotterdam)

Dinsdag 3 december: Nederland – USA (Den Haag)