Waar en hoe laat wordt Nederland - Indonesië uitgezonden?

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
25 okt. 2024, 19:30
25 okt. 2024, 21:25
De Oranje Leeuwinnen na de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen
© IMAGO - De Oranje Leeuwinnen na de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen

De Oranje Leeuwinnen spelen vrijdag voor het eerst in de historie een vriendschappelijke interland tegen de vrouwen van Indonesië. Het duel is voor Oranje de start van de voorbereiding richting het EK van 2025 in Zwitserland. Het treffen wordt live uitgezonden door ESPN.

De vriendschappelijke wedstrijd tussen Nederland en Indonesië begint vrijdag 25 oktober om 20.45 uur. Het duel wordt live uitgezonden op betaalzender ESPN 2. Bovendien heeft 'gratis zender' ESPN 1 een schakelprogramma, waarin de hoogtepunten van de wedstrijd worden getoond.

Artikel gaat verder onder video

Lees ook: Jonker kiest voor twee debutanten in opstelling Oranje Leeuwinnen

De voorbeschouwing op ESPN 2 begint om 20.15 uur. Na ongeveer een halfuur is het tijd voor de volksliederen en de aftrap. Na het duel, rond 22:40 uur, is er op dezelfde zender een nabeschouwing van een halfuur. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion De Vijverberg (De Graafschap) in Doetinchem.

Waar en hoe laat wordt Nederland - Indonesië uitgezonden?

Oranje speelde in de geschiedenis nog nooit een wedstrijd tegen de vrouwen van Indonesië. Jonker is trots op die primeur. "Er is natuurlijk een geschiedenis met Indonesië en dat maakt deze eerste ontmoeting wel bijzonder. We hopen een mooie wedstrijd voor onze Oranjefans op de mat te kunnen leggen", zo zei hij eerder al in een persbericht van de KNVB.

Live Nederland - Indonesië kijken

De wedstrijd tegen Indonesië vormt voor Oranje de start van de voorbereiding richting het EK van 2025 in Zwitserland. Eerder dit jaar kwalificeerde Nederland zich voor het toernooi door als tweede in de kwalificatiegroep te eindigen. Dinsdag spelen de Leeuwinnen een oefenwedstrijd tegen Denemarken. De Denen hebben zich ook rechtstreeks geplaatst voor het Europees kampioenschap. De loting voor het eindtoernooi vindt plaats op maandag 16 december. Op donderdag 7 november is de loting voor de Nations League, die begin volgend jaar van start gaat.

Hoe laat spelen de Oranje Leeuwinnen?

Na lang blessureleed keert Jill Roord terug bij de Oranje Leeuwinnen. Femke Liefting, Danique Noordman en Lotte Keukelaar debuteren in de 24-koppige selectie van bondscoach Andries Jonker. Kerstin Casparij, Lineth Beerensteyn en Merel van Dongen ontbreken daarentegen in de selectie van Jonker. In overleg met de speelsters en hun clubs is besloten om het drietal rust te geven. Vivianne Miedema heeft zich 'niet fit' afgemeld voor de twee interlands. Fenna Kalma is door bondscoach Andries Jonker als vervanger opgeroepen.

Lees meer over:

Andries Jonker Sportnieuws