Oranje Leeuwinnen hebben primeur en spelen bijzondere oefeninterland

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
25 sep. 2024, 10:28
25 sep. 2024, 11:07
Oranje Leeuwinnen, Nederland - Italië, Nederland - Noorwegen
© IMAGO - De opstelling van de Oranje Leeuwinnen tegen Italië

De Oranje Leeuwinnen spelen in oktober twee oefeninterlands in de voorbereiding op de Nations League en het EK van 2025. Op 25 oktober treft de ploeg van bondscoach Andries Jonker voor het eerst in de historie Indonesië. Vier dagen later wacht een uitwedstrijd tegen Denemarken.

Oranje speelde in de geschiedenis nog nooit een wedstrijd tegen de vrouwen van Indonesië. Jonker is trots op die primeur. "Er is natuurlijk een geschiedenis met Indonesië en dat maakt deze eerste ontmoeting wel bijzonder. We hopen een mooie wedstrijd voor onze Oranjefans op de mat te kunnen leggen", zo zegt hij in een persbericht van de KNVB. Het duel wordt gespeeld in Stadion De Vijverberg in Doetinchem en begint om 20.45 uur.

Artikel gaat verder onder video

Oranje Leeuwinnen spelen twee oefenwedstrijden

Na de oefeninterland reist Nederland af naar Esbjerg. Op 29 oktober nemen de Oranje Leeuwinnen het in de Blue Water Arena op tegen de Denen. "Denemarken heeft een sterke ploeg en is in het verleden al vaker een lastige tegenstander gebleken. De uitwedstrijd in Esbjerg wordt dan ook een interessante test", aldus Jonker. De aftrap is om 18.00 uur en beide oefenwedstrijden worden live uitgezonden door ESPN.

Lees ook: Nederlandse zaalvoetballers gaan strijdend ten onder in achtste finale WK futsal

In juni plaatste Nederland zich voor het EK van 2025 in Zwitserland. Door een doelpunt in het laatste groepsduel met Noorwegen (1-1) eindigde Oranje als tweede in de kwalificatiegroep. Ook de Denen hebben zich rechtstreeks geplaatst voor het Europees kampioenschap. De loting voor het eindtoernooi vindt plaats op maandag 16 december. Op donderdag 7 november is de loting voor de Nations League, die begin volgend jaar van start gaat.