Marciano Vink heeft harde boodschap voor Sherida Spitse en geeft advies

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
01 sep. 2024, 13:27
02 sep. 2024, 23:09
Sherida Spitse, Marciano Vink, Ajax, Oranje Leeuwinnen, recordinternational
© IMAGO - Sherida Spitse, aanvoerder van de Oranje Leeuwinnen

Sherida Spitse doet er volgens Marciano Vink goed aan om te stoppen met profvoetbal. De routinier van de Ajax Vrouwen en het Nederlands elftal speculeerde zaterdag na de 6-1 nederlaag tegen FC Twente in de strijd om de Supercup over een transfer. Volgens de analist kan ze alleen beter verder gaan als trainer.

Spitse beklaagde zich na de nederlaag over het gebrek aan ervaring bij Ajax. De 34-jarige middenvelder noemde zichzelf de enige ervaren speler. Volgens Vink moet de aanvoerder van de Oranje Leeuwinnen zel in de spiegel kijken. "Weet je wat zij gewoon moet doen? Zij moet gewoon stoppen en trainster worden. Dat meen ik oprecht. Zij kan het niet meer belopen, dat vind ik echt", zei de analist bij De Eretribune. "Er spelen nu een heleboel jonge meiden. Die spelen hartstikke goed met elkaar bij Oranje Onder-18 en Onder-19 en verloren de EK-finale (met de Onder-19, red.) nipt van Spanje."

Artikel gaat verder onder video

Sherida Spitse krijgt flinke kritiek van Marciano Vink

"Op een gegeven moment ben je de oudste van de klas. Dan moet je zelf ook een conclusie trekken. Dan kan je wel voor de camera roepen dat het allemaal jong is, maar Twente loopt bij je weg. Heb je gezien hoe er verdedigd werd? En hoe zij (Spitse, red.) ook erbij liep?", vervolgde Vink. Met 235 interlands is Spitse de recordinternational bij de Oranje Leeuwinnen. Eerder dit jaar kreeg de verdediger ook al veel kritiek over haar spel bij Oranje.

Lees ook: Puck Pieterse neemt met indrukwekkende race revanche op mislukte Spelen

Volgens Vink is Spitse meer dan geschikt om als trainer aan de slag te gaan. "Zij heeft verstand van voetbal, dat hebben we ook gezien toen ze bij Goedemorgen Eredivisie zat. In haar schuilt meer een trainster dan een rol als aanvoerster nu. In alles wat ik van haar zie, is zij echt een coach." Bij de Oranje Leeuwinnen is ze al een tijdje aanvoerder en met Nederland was ze onder meer actief op het WK van 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland en het gewonnen EK van 2017 in eigen land.

Lees meer over:

Sherida Spitse Netherlands