Lieke Martens verwacht samen met Benjamin van Leer eerste kindje

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
19 aug. 2024, 18:29
21 aug. 2024, 17:40
Lieke Martens in actie voor de Oranje Leeuwinnen
© IMAGO - Lieke Martens in actie voor de Oranje Leeuwinnen

Lieke Martens is zwanger, zo heeft de voormalig international bekend gemaakt op Instagram. Voor Martens en haar man, voormalig profkeeper Benjamin van Leer, wordt het hun eerste kindje. "Zo blij om dit aan te mogen kondigen", schrijft ze bij een foto van een teddybeer met twee kinderschoentjes.

Martens was jarenlang een vaste kracht bij de Oranje Leeuwinnen. Op 4 juni nam ze echter afscheid van de ploeg. In het EK-kwalificatieduel met Finland (1-1) speelde ze haar 160e en laatste interland. De linksbuiten is één van de grootste namen uit de historie van het Nederlandse vrouwenvoetbal. Ze won het EK van 2017 in eigen land met het Nederlands elftal en werd op dat toernooi ook uitgeroepen tot ‘Speelster van het Toernooi’. Datzelfde jaar werd ze gekozen tot Europees voetbalster van het Jaar.

Lieke Martens is in verwachting van haar eerste kindje

De laatste tijd sukkelde Martens met blessures en behaalde ze nooit meer haar topvorm van enkele jaren geleden. Eigenlijk wilde ze al eerder stoppen als international, maar na het EK van 2022 werd ze toch overgehaald om door te gaan. De aanvalster hoopte na de Olympische Spelen van Parijs een punt achter haar interlandloopbaan te zetten. Oranje plaatste zich echter niet voor de Spelen.

Lees ook: Dit is de partner van wielrenster Demi Vollering, die ook haar manager is

Martens speelt wel nog gewoon voor Paris Saint Germain en de aanvalster heeft in Parijs nog een contract tot medio 2025. Ze woont samen met Van Leer in de Franse hoofdstad en vorig jaar stapte het koppel in het huwelijksbootje. In een leuke video op het Instagram-account van de topclub is te zien hoe de speelster het mooie nieuws aan haar ploeggenoten verteld.

Tekst gaat verder onder de foto.

In tranen nam Martens in juni afscheid van de Oranje Leeuwinnen. "Ik ben niet iemand die zichzelf zo neerzet, maar het is denk ik wel duidelijk geworden dat jonge meisjes een voetbalcarrière kunnen hebben. Dat is het allermooiste wat ik heb kunnen geven en daar ben ik het trotst op. Ik heb iets nagelaten", zei de destijds in gesprek met NU.nl.

Lees meer over:

Lieke Martens Netherlands