Kaartverkoop EK in Zwitserland van start gegaan

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
01 okt. 2024, 13:56
01 okt. 2024, 14:09
Oranje Leeuwinnen, Shanice van de Sanden, EK 2025, EK Zwitserland, Andries Jonker
© IMAGO - Oranje Leeuwin Shanice van de Sanden

De kaartverkoop voor het EK van 2021 in Zwitserland is dinsdag van start gegaan. De UEFA heeft de eerste 250.000 tickets beschikbaar gesteld. De voetbalbond hoopt uiteindelijk 720.000 kaarten te verkopen.

De goedkoopste tickets voor de groepsfase en kwartfinales kosten ongeveer 26 euro. De duurste kaartjes, van 95 euro, geven toegang tot de openingswedstrijd op 2 juli en de finale op 27 juli. Er zijn overigens ook goedkopere tickets voor beide wedstrijden beschikbaar. De loting voor het toernooi is op 16 december in Lausanne. In 2008 werd het EK voor mannen in Zwitserland gehouden. Desondanks reisden er ongeveer 100.000 Oranjefans naar Bern en Bazel voor de EK-duels met Italië, Frankrijk, Roemenië en Rusland.

Artikel gaat verder onder video

Kaartverkoop EK in Zwitserland van start gegaan

De Oranje Leeuwinnen plaatsten zich in juni voor het Europees kampioenschap. De ploeg van Andries Jonker speelde in de laatste EK-kwalificatiewedstrijd met 1-1 gelijk tegen Noorwegen en eindigt daardoor als tweede in de kwalificatiegroep. De Noren kwamen op voorsprong, maar vlak voor tijd kopte Vivianne Miedema de Oranjevrouwen naar Zwitserland.

Lees ook: Meer slecht nieuws voor Koeman: volgende Oranjespeler mist interlandperiode

In oktober spelen de Oranje Leeuwinnen twee oefeninterlands in de voorbereiding op de Nations League en het EK van 2025. Op 25 oktober treft de ploeg van bondscoach Andries Jonker voor het eerst in de historie Indonesië. Vier dagen later wacht een uitwedstrijd tegen Denemarken.

Lees meer over: