Roord en Van Dooren na lang blessureleed terug bij Leeuwinnen; drietal ontbreekt

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
16 okt. 2024, 08:35
Andries Jonker, Oranje Leeuwinnen, Jackie Groenen, Esmee Brugts, Vivianne Miedema
© IMAGO - Bondscoach Andries Jonker tijdens het EK-duel met Italië met Jackie Groenen, Esmee Brugts en Vivianne Miedema

Na lang blessureleed keert Jill Roord terug bij de Oranje Leeuwinnen. Bondscoach Andries Jonker maakte maandag zijn 25-koppige selectie bekend voor de komende oefeninterlands van zijn ploeg. Nederland speelt op vrijdag 25 oktober in De Vijverberg tegen Indonesië. Vier dagen later is Denemarken de tegenstander in Esbjerg.

Femke Liefting, Danique Noordman en Lotte Keukelaar debuteren bij Oranje. Kerstin Casparij, Lineth Beerensteyn en Merel van Dongen ontbreken daarentegen in de selectie van Jonker. In overleg met de speelsters en hun clubs is besloten om het drietal buiten de groep te laten.

Andries Jonker maakt selectie Oranje Leeuwinnen bekend

Jonker is verheugd dat hij weer over Roord kan beschikken. "Jill is een absolute topspeelster. Ze maakt nu al een goede indruk bij Manchester City dus ik ben heel blij dat ze weer terugkeert bij het Nederlands elftal", zo zegt hij via de KNVB. Viervoudig international Kayleigh van Dooren kan na bijna twee jaar haar rentree maken. De speelster werd voor het laatst opgeroepen in november 2022.

Lees ook: Van Basten heeft opmerkelijke theorie over rode kaart Van Dijk tegen Hongarije

Oranje speelde in de geschiedenis nog nooit een wedstrijd tegen de vrouwen van Indonesië. Jonker is trots op die primeur. "Er is natuurlijk een geschiedenis met Indonesië en dat maakt deze eerste ontmoeting wel bijzonder. We hopen een mooie wedstrijd voor onze Oranjefans op de mat te kunnen leggen", zo zei hij eerder in een persbericht van de KNVB. Na de oefeninterland reist Nederland af naar Esbjerg. Op 29 oktober nemen de Oranje Leeuwinnen het in de Blue Water Arena op tegen de Denen

Tekst gaat verder onder de foto.

De Oranje Leeuwinnen eindigen het kalenderjaar met twee thuiswedstrijden. Op vrijdag 29 november speelt de selectie van bondscoach Andries Jonker een oefeninterland tegen China, in het stadion van Sparta Rotterdam. Op dinsdag 3 december staat vervolgens een wedstrijd tegen de Verenigde Staten op het programma in Den Haag.

De volledige selectie: Esmee Brugts (FC Barcelona), Veerle Buurman, Nina Nijstad, Gwyneth Hendriks, Renate Jansen (allen PSV), Chanté-Mary Dompig (AC Milan), Daphne van Domselaar (Arsenal), Daniëlle van de Donk, Damaris Egurrola (beiden Olympique Lyon), Kayleigh van Dooren (FC Twente), Chasity Grant (Aston Villa), Jackie Groenen, Romée Leuchter (beiden Paris Saint-Germain), Dominique Janssen (Manchester United), Wieke Kaptein (Chelsea), Lotte Keukelaar, Sherida Spitse, Danique Noordman (allen Ajax), Lize Kop (Leicester City), Femke Liefting (AZ), Jill Roord, Vivianne Miedema (beiden Manchester City), Katja Snoeijs (Everton), Lynn Wilms (VFL Wolfsburg) en Ilse van der Zanden (FC Utrecht).