Absolute toptransfer voor Oranje-doelvrouw Daphne van Domselaar

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
31 jul. 2024, 13:24
01 aug. 2024, 09:26
Daphne van Domselaar, Oranje Leeuwinnen, doelvrouw, Arsenal
© IMAGO - Daphne van Domselaar, doelvrouw van de Oranje Leeuwinnen

Daphne van Domselaar maakt de overstap naar Arsenal. Woensdag bevestigde de Engelse topclub dat de transfer rond was. Het afgelopen seizoen stond de doelvrouw onder de lat bij Aston Villa. In Londen wordt Van Domselaar teamgenoot van Victoria Pelova.

Na het vertrek van Canadese keeper Sabrina D’Angelo was Arsenal op zoek naar een nieuwe doelvrouw. Arsenal schakelde vervolgens snel, want Van Domselaar zou ook bij andere topclubs op de radar staan. Bij The Gunners gaat de doelvrouw van Oranje concurreren met de huidige eerste keeper Manuela Zinsberger uit Oostenrijk. `Ik ben erg blij om hier te zijn. Het is een enorme club en ik ben zo blij om daar deel van uit te mogen maken. Ik wil trofeeën winnen en grote dingen bereiken, en Arsenal is de juiste plek daarvoor. Ik kan niet wachten om te spelen in het Emirates Stadium voor alle supporters en te laten zien wat ik kan”, zegt Van Domselaar via de clubkanalen van haar nieuwe club.

Daphne van Domselaar gaat naar Arsenal

Van Domselaar, die bij de beste doelvrouwen van de wereld hoort, maakte vorige zomer na zes seizoenen de overstap van FC Twente naar Aston Villa. In Enschede won ze meerdere landstitels. In haar eerste jaar in Engeland keepte ze vijftien duels en eindigde de doelvrouw, die de laatste tijd met een blessure kampte, als zevende in de FA Women's Super League (Premier League). Arsenal eindigde het afgelopen seizoen als derde. Bij Aston Villa had ze nog een contract tot 2026. Welk bedrag er met de transfer is gemoeid, is niet bekend.

Lees ook: Vrouwen in de dubbel-vier lopen goud op 0,15 seconde mis op de Spelen

Van Domselaar stond tot dusver 27 keer onder de lat bij de Oranje Leeuwinnen. Op 19 februari 2022 debuteerde ze in de WK-kwalificatie tegen Finland (0-3 winst). Door een operatie aan de heup was ze de afgelopen maanden niet fit. Daardoor miste ze de cruciale EK-kwalificatieduels van Nederland. Lize Kop was daarin haar vervanger. Met haar onder de lat plaatste de Leeuwinnen zich uiteindelijk voor het EK van 2025 in Zwitserland.

Lees meer over: