Van den Goorbergh bestraft voor opmerkelijke botsing in Thailand

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
25 okt. 2024, 18:20
25 okt. 2024, 18:22
Zonta van den Goorbergh maakt zich klaar voor een race
© IMAGO - Zonta van den Goorbergh maakt zich klaar voor een race

Moto2-coureur Zonta van den Goorbergh heeft vrijdag tijdens de vrije training voor de Grand Prix van Thailand een opmerkelijk incident veroorzaakt. De achttienjarige Nederlander reed in de pitstraat tegen de Italiaanse coureur Tony Arbolino aan, die op dat moment stil stond vanwege motorproblemen.

Terwijl Arbolino gebaarde naar de marshals voor hulp, kon Van den Goorbergh hem niet meer ontwijken en raakte hij zowel Arbolino’s motor als zijn linkerbeen. Arbolino liep hierbij een kneuzing op. Van den Goorbergh bood meteen zijn excuses aan in de garage van Arbolino. Desondanks besloot de wedstrijdleiding hem te bestraffen voor ‘gevaarlijk rijgedrag en het veroorzaken van een crash’, waardoor hij de race zondag vanuit de pitstraat moet starten, ongeacht zijn kwalificatieresultaat.

Moto2-coureur Van de Goorbergh bestraft na bizarre aanrijding

Ook Arbolino wordt gestraft en verliest drie plaatsen in de startopstelling, omdat hij midden in de pitstraat stond en daardoor een gevaarlijke situatie creëerde. Ondanks het voorval bleef Arbolino positief: “Blessures horen bij het spel, soms moet je op je tanden bijten en alles geven”, aldus de Italiaan op sociale media.

De botsing leidde tot discussie binnen de Moto2-gemeenschap, aangezien dit soort incidenten in de pitstraat zeldzaam zijn. Het is onduidelijk of het gebrek aan aandacht van Van den Goorbergh een gevolg was van de hectische omstandigheden in de pitlane of een miscommunicatie.

Lees ook: Oostenrijks icoon Hirscher (35) debuteert zondag voor Nederland

Van den Goorbergh, die zijn beste race van het seizoen reed in Japan met een vijfde plaats, heeft na deze straf echter een extra uitdaging voor zich liggen om zijn positie in de WK-ranglijst te verbeteren. Hij staat momenteel op de 22e plek met 31 punten.

Lees meer over:

moto2 Zonta van den Goorbergh