Twee debutanten bij Jong Oranje in jacht foutloze EK-kwalificatiereeks

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
04 okt. 2024, 14:42
04 okt. 2024, 15:55
Jong Oranje heeft zich voor het EK Onder 21 van volgend jaar geplaatst.
© IMAGO - Jong Oranje heeft zich voor het EK Onder 21 van volgend jaar geplaatst.

Kian Fitz-Jim en Thom van Bergen debuteren in de selectie van Jong Oranje. In totaal heeft bondscoach Michael Reiziger 24 spelers opgeroepen. De ploeg speelt op 10 oktober een oefenduel met Mexico en op 14 oktober treft het team Zweden voor de laatste wedstrijd in de EK-kwalificatiereeks. Ian Maatsen, die wel tot de voorselectie behoorde, is door Ronald Koeman opgeroepen voor het 'grote' Oranje.

Reiziger had vijf doelmannen opgenomen in zijn voorselectie. Dani van den Heuvel en Niek Schiks zijn echter afgevallen en Robin Roefs heeft alsnog een uitnodiging ontvangen. Achterin is er geen plek voor Wouter Goes en Finn van Breemen geen uitnodiging ontvangen. Hetzelfde geldt voor Lamare Bogarde, die in de voorselectie debuteerde. Maatsen gaat op zijn beurt met het Nederlands elftal mee. Rav van den Berg, die niet tot het voorlopige keurkorps behoorde, is daarom alsnog opgeroepen. Tot slot is ook Ernest Poku afgevallen.

Lees ook: Hulp Dennis Bergkamp gevraagd voor falende Oranjespeler: 'Wat een armoe'

Ajax is de hofleverancier met vier spelers. FC Twente levert drie spelers af aan Jong Oranje, Feyenoord en AZ beide twee, en PSV slechts één. Jong Oranje heeft momenteel 27 punten uit negen duels in de EK-kwalificatiereeks en is dus nog altijd zonder puntenverlies. Georgië staat op 16 punten uit acht wedstrijden en Zweden volgt op 13 punten uit zeven duels. De groepswinnaars en de drie beste nummers twee plaatsen zich direct voor het EK, dat tussen 11 juni en 28 juni plaatsvindt in Slowakije. Nederland heeft zich al geplaatst. Spelers die na 1 januari 2002 geboren zijn komen in aanmerking om opgeroepen te worden voor Jong Oranje.

Definitieve selectie van Jong Oranje

Doel: Rome-Jayden Owusu Oduro (AZ), Calvin Raatsie (Excelsior), Robin Roefs (NEC) en Tyrese Asante (Maccabi Tel Aviv)

Verdediging: Youri Baas, Devyne Rensch (beiden Ajax), Max Bruns, Anass Salah-Eddine (beiden FC Twente), Ezechiel Banzuzi (OH Leuven), Ryan Flamingo (PSV), Neraysho Kasanwirjo (Rangers) en Rav van den Berg (Middlesbrough)

Middenveld: Kian Fitz-Jim, Kenneth Taylor (beiden Ajax), Youri Regeer (FC Twente), Antoni Milambo en Gjivai Zechiël (beiden Feyenoord)

Aanval: Ruben van Bommel (AZ), Thom van Bergen (FC Groningen), Noah Ohio (FC Utrecht), Myron van Brederode (Fortuna Düsseldorf), Ibrahim Cissoko (Plymouth Argyle), Emanuel Emegha (RC Strasbourg) en Milan Manhoef (Stoke City)