Oranjespeler heeft bijzondere fan: 'Bellingham appte mij na die wedstrijd'

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
10 okt. 2024, 09:06
10 okt. 2024, 09:15
Noah Ohio en Jude Bellingham zijn al jaren vrienden van elkaar.
© IMAGO/Mee Met Oranje - Noah Ohio en Jude Bellingham zijn al jaren vrienden van elkaar.

Noah Ohio is een van de smaakmakers van Jong Oranje. De 21-jarige spits maakte afgelopen zomer voor een miljoen euro een transfer van Standard Luik naar FC Utrecht, de huidige nummer twee van de Eredivisie. Bij de Domstedelingen staat de teller inmiddels op drie goals in zeven competitieduels en de statistieken bij Jong Oranje liegen er ook niet om: zeven treffers in tien interlands. Jude Bellingham is een van zijn fans, zo blijkt.

Ohio en Bellingham zijn namelijk al jaren bevriend. De aanvaller kwam in het verleden voor Engeland Onder-16 uit, net als de nu sterspeler van Real Madrid. Ohio ging daarna toch weer voor Nederland spelen, maar de vriendschap met Bellingham hield stand. “Ik heb hem gisteren nog gesproken”, vertelt Ohio in gesprek met Voetbalzone. “Over voetbal praten we niet echt want dan is het een beetje saai, maar we praten wel gewoon over het leven of over andere dingen. Gewoon over hoe het met elkaar gaat.”

Artikel gaat verder onder video

Noah Ohio en Jude Bellingham zijn al jaren bevriend

Het komt zelfs regelmatig voor dat Bellingham wedstrijden van FC Utrecht kijkt. “Hij heeft de wedstrijd tegen Willem II gekeken, toen heeft hij mij nog geappt. Ik weet niet of hij AZ-uit heeft gezien, maar tegen NAC Breda keek hij zeker wel. Soms spelen we ook tegelijkertijd, dus dan kijkt hij naar de highlights.”

Lees ook: Oud-internationals buigen zich over spitspositie Oranje: 'Hij scoort vanuit elke hoek'

Ohio is er nog niet in geslaagd om een vaste basisplaats te veroveren bij Utrecht. Hij kwam weliswaar driemaal tot scoren, maar speelde slechts 259 minuten. De spits maakt zich echter geen zorgen. “Nee, niet echt. Ik denk dat het zo is in het hele team. Ik denk niet dat de trainer drie of vier wedstrijden op rij voor dezelfde elf heeft gekozen", doelt de jongeling op trainer Ron Jans. "Hij is nog een beetje zoekende daarin. We hebben een goede selectie en verschillende jongens doen het heel goed.”

Lees ook: Oranje speelde 17 keer tegen Hongarije: dit waren de 3 mooiste interlands

Jong Oranje plaatste zich eerder dit jaar voor het EK van volgend jaar zomer in Slowakije. De komende dagen wordt geoefend tegen Mexico en wordt eerst nog het tiende en laatste EK-kwalificatieduel met Jong Zweden gespeeld. De eerste negen kwalificatieduels werden allemaal gewonnen. Er zijn volgens Ohio nog genoeg uitdagingen. “We hebben nu weer een nieuw doel. We willen geschiedenis schrijven en alle kwalificatiewedstrijden winnen. Daar gaan we voor en ik hoop dat we dat gaan doen.”

Lees meer over:

Noah Ohio Jong Oranje