Marco van Basten geniet van Jong Oranje-speler: 'Rots in de branding'

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
23 okt. 2024, 10:10
24 okt. 2024, 11:49
Oud-international Marco van Basten
© IMAGO - Oud-international Marco van Basten

Alex Pastoor en Marco van Basten zijn onder de indruk van het optreden van Ryan Flamingo in de Champions League tegen Paris-Saint Germain: 1-1. De verdediger van Oranje speelde een goede wedstrijd. Van Basten noemde hem na afloop een 'rots in de branding'.

In de strijd om de Johan Cruijff Schaal, aan het begin van dit seizoen, was Flamingo zijn directe tegenstander Santiago Giménez enkele malen kwijt. Dat overkomt de verdediger van PSV echter steeds minder, zo zag ook Pastoor. "Dat heeft hij in een paar maanden tijd, op wat niet helemaal zijn positie is, toch geweldig gedaan. Ik ben vooral onder de indruk van hoe hij zich oriënteert. De spits die vaak uitzakt, wanneer hij moet doordekken of de man overgeven door een ander te coachen. Dat is een geweldige voorwaarde om centraal in de defensie uit te blinken", aldus analist.

Artikel gaat verder onder video

Ryan Flamingo krijgt complimenten van Marco van Basten

Ook Van Basten genoot van het optreden van Flamingo. "Hij staat naast Matteo Dams, Mauro Mauro en Olivier Boscagli, dat is ook meer een middenvelder die niet altijd goed verdedigt. Hij bleef als enige als een rots in de branding staan", zo prees de oud-international na afloop in de studio van Ziggo Sport. Eerder deze maand blonk de verdediger ook al uit met Jong Oranje tegen de leeftijdsgenoten van Zweden (3-0). Desondanks verwacht de jeugdinternational nog geen belletje van Ronald Koeman. "Ik vind dat ik me over een langere periode moet bewijzen, hoewel ik het zeker geweldig had gevonden. Dit soort dingen komt vanzelf als ik het goed blijf doen bij PSV", zo zei hij onlangs in gesprek met het Eindhovens Dagblad.

"Ik had de taak om de spits op te pakken, maar hij (Kang-In Lee, red.) zakte erg uit. Ik had dus niemand om me echt in vast te bijten, maar daardoor was het goed praten met je medespelers en overgeven op de juiste momenten. Dat was heel belangrijk", reageerde Flamingo zelf na afloop tegenover Ziggo Sport. "Ik krijg steeds meer een klik met iederee. Ik weet wat iedereen kan en wat je kan verwachten. Het wordt steeds makkelijker, ja. Dat zit hem in teamgeest, we trainen elke dag samen. Dan is het makkelijker."