Jong Oranje-spits gebaart na goal boos richting familie: 'Ze gaan het nog horen'

15 okt. 2024, 13:31
15 okt. 2024, 13:56
Emanuel Emegha is boos op zijn familie
© ESPN - Emanuel Emegha is boos op zijn familie

Emanuel Emegha gebaarde maandagavond in de rust bij Jong Oranje boos naar de tribune. De spits was binnen twee minuten trefzeker, in de wedstrijd die Nederland met 3-0 won van de leeftijdsgenoten van Zweden, maar zijn familie was op dat moment nergens te zien. Dat maakte hij na de eerste helft op geheel eigen wijze duidelijk.

Jong Oranje schreef maandagavond historie in Nijmegen. De ploeg van bondscoach Michael Reiziger boekte de tiende overwinning in tien EK-kwalificatieduels. Nog nooit eerder won een Nederlands team alle wedstrijden in een EK-kwalificatiereeks. Emegha had een belangrijke rol in de overwinning. Na een perfecte voorzet van Neraysho Kasanwirjo knikte hij de bal goed binnen: 1-0. Hij zocht vervolgens zijn familie op de tribune om de goal te vieren, maar die bleek nog niet aanwezig.

Emanuel Emegha boos op familie tijdens duel Jong Oranje

Ruim na de goal van Emegha arriveerde zijn familie in het stadion. In de rust liet de spits zich vervolgens gaan. Hij zocht contact met zijn familieleden op de tribune en was zichtbaar geïrriteerd. Na afloop gaf hij aan ESPN tekst en uitleg. "Ik zeg altijd tegen ze dat ze op tijd moeten komen en nu hebben ze die goal niet gezien", vertelde Emegha. "Ze waren te laat. Dus ik maak die goal en kijk naar de tribune... Iedereen was er, maar zij waren te laat."

Na afloop kon Emegha er wel om lachen. Maar hij gaat zeker nog wel in gesprek met zijn familie, die blijkbaar vaker te laat komt. "Afrikaanse tijd is anders. Ik ben het gewend. Maar ze gaan het zo meteen nog wel even horen. Ik vind het apart", besloot de spits, die later in de wedstrijd ook nog de lat raakte. Na zeventig minuten werd de aanvaller gewisseld voor Noah Ohio.