Jong Oranje-speler heeft bijzonder doel: 'Ik wil wereldkampioen boksen worden'

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
16 okt. 2024, 16:18
16 okt. 2024, 16:28
Jong Oranje-speler Million Manhoef
© IMAGO - Jong Oranje-speler Million Manhoef

Million Manhoef wil nog maximaal tien jaar voetballen. De aanvaller van Jong Oranje wil zich daarna richten op een andere passie: boksen. Die hobby heeft hij overigens niet van een vreemde; Manhoef is de zoon van vechtsporter Melvin Manhoef.

Manhoef speelde tot dusver veertien interlands voor Jong Oranje gespeeld, waarin hij zes keer tot scoren kwam. Met de ploeg van Michael Reiziger kwalificeerde hij zich onlangs voor het EK van 2025 in Slovenië. Daar wil de buitenspeler Europees kampioen worden, zo vertelt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. Daarna wil hij doorstoten naar het grote 'Nederlands elftal' en de Premier League.

Artikel gaat verder onder video

Million Manhoef wil wereldkampioen boksen worden

Het tijdsbestek voor de torenhoge ambities van Manhoef is echter beperkt. De aanvaller wil namelijk maar nog acht tot tien jaar in het profvoetbal actie zijn. "Ik ga niet tot mijn 35ste door. Dat is te lang, want ik heb nog een andere droom die ik wil verwezenlijken." Net zoals zijn vader wil hij de ring én kampioen worden. "Ik had tot mijn veertiende meer talent in boksen dan in voetbal. Ik doe het nog wel eens in zomervakanties met mijn broer. Beetje sparren en bijhouden, ook om te kijken of ik het nog kan", zegt Manhoef.

Lees ook: Oranje-international gooit deur dicht: 'Koeman hoeft mij niet te bellen'

Manhoef: "Ik heb keihard gewerkt om hier te komen als voetballer. Vechten is mijn andere passie en daarmee ben ik hetzelfde van plan. Keihard werken omdat ik denk dat ik daar ook heel ver in kan komen. Ik wil wereldkampioen worden. Ik geloof dat dat kan. Dan heb ik het maximale uit twee passies gehaald. Hoe mooi is dat?"

Lees ook: Jong Oranje-spits gebaart na goal boos richting familie: 'Ze gaan het nog horen'

Lees meer over:

Jong Oranje Million Manhoef