Jong Oranje laat 4 grote namen thuis voor EK van 2025

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
06 okt. 2024, 18:07
06 okt. 2024, 18:08
Michael Reiziger, bondscoach van Jong Oranje
© IMAGO/Mee Met Oranje - Michael Reiziger, bondscoach van Jong Oranje

Jong Oranje gaat tijdens het EK van 2025 geen beroep doen op enkele grote namen die nog speelgerechtigd zouden zijn. A-internationals als Brian Brobbey, Micky van de Ven, Xavi Simons en Bart Verbruggen hoeven niet op een oproep te rekenen, zo verklapte bondscoach Michael Reiziger zondag bij ESPN.

Oranje heeft zich als winnaar van Groep C al gekwalificeerd voor het EK, dat in juni 2025 wordt afgewerkt in Slowakije. Bij Goedemorgen Eredivisie wilde Hans Kraay junior van Reiziger weten of hij plannen heeft met Brobbey, Van de Ven, Simons en Verbruggen, of dat het viertal een vrije zomer krijgt.

Artikel gaat verder onder video

Lees ook: Engelse media loven 'Nederlands' Liverpool na nieuw hoogtepunt

Het viertal zit normaliter al bij de selecties van het ‘grote’ Oranje. “Michael, even over het EK. Daar mogen Brobbey, Van de Ven, Simons en Verbruggen nog aan meedoen. Kun jij iedereen uit de droom halen en die jongens rustig laten slapen, door te zeggen dat jij ze niet gaat proberen mee te nemen?”, vroeg Kraay.

Lees ook: Memphis Depay juicht na 128 seconden voor Corinthians maar baalt ook

Reiziger bevestigde dat Jong Oranje geen thema meer is voor de vier spelers. “Ik weet niet of ze dan rustig zullen slapen, want als speler wil je voetballen, maar ik denk wel dat ze dat station al voorbij zijn.” De bondscoach van Jong Oranje bevestigde dat hij het viertal niet zal oproepen. “Dat lijkt me ook logisch. We werken ook al aan een elftal. De jongens die bij het grote Oranje spelen zullen niet terugkomen, dat is logisch.”

Als de ploeg van Reiziger op 11 oktober wint van Jong Zweden, dan wordt de kwalificatie foutloos afgesloten met tien zeges in tien wedstrijden. Bij de vorige EK-deelname kon Jong Oranje geen indruk maken. Onder Erwin van de Looi strandde de ploeg een jaar geleden in de groepsfase. In 2006 en 2007 werd Jong Oranje onder leiding van Foppe de Haan Europees kampioen.