28 jul. 2024, 21:21
28 jul. 2024, 21:36
Jonas de Geus, Olympische Spelen, Parijs 2024, Nederland - Frankrijk
© NOS - Jonas de Geus viert zijn treffer tegen Frankrijk

De Nederlandse hockeymannen hebben ook hun tweede groepsduel op de Olympische Spelen in Parijs gewonnen. De ploeg van bondscoach Jeroen Delmée was met 4-0 te sterk voor Frankrijk. Oranje

Frankrijk, dat het eerste duel met 8-2 van Duitsland had verloren, begon goed aan de wedstrijd. De Fransen kwamen zelfs razendsnel op voorsprong. Na tussenkomt van de videoscheidsrechter ging er echter een streep door het doelpunt wegens gevaarlijk spel. Nederland leek meteen wakker geschud en had meteen een antwoord in huis. In eerste instantie leek Frankrijk een strafcorner van Seve van Ass nog te kunnen verdedigingen, maar Tijmen Reyenga, de vervanger van de zieke Joep de Mol, schoot uit de draai geweldig raak in de korte hoek: 1-0.

Artikel gaat verder onder video

Hockeymannen nog foutloos op de Olympische Spelen

In het tweede kwart verdubbelde Oranje de voorsprong. Wederom scoorde Nederland nadat Frankrijk een strafcorner in eerste instantie had verdedigd. Het schot werd gesmoord, maar de bal kwam precies voor de stick van Koen Bije, die voor de 2-0 zorgde. In totaal kreeg Nederland maar liefst negen strafcorners in de eerste helft, waar slechts tweemaal uit werd gescoord. Ook een strafcorner van Jip Janssen in de extra tijd van de eerste helft leverde geen treffer op, waardoor Oranje met een 2-0 voorsprong ging rusten.

Achttien seconden na rust besliste Jonas de Geus de wedstrijd: 3-0. In het vierde kwart nam Nederland nog verder afstand door Duco Telgenkamp, die uit een voorzet van Thierry Brinkman scoorde: 4-0. Door de zege zijn de hockeymannen nog foutloos op de Olympische Spelen. Er wachten alleen nog twee zware tegenstanders in de groepsfase met Duitsland en Groot-Brittannië. De hockeyers spelen dinsdag om 12.45 tegen de Britten, nummer twee op de wereldranglijst.