Hockeymannen verzilveren kansen niet en verliezen van Duitsland

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
31 jul. 2024, 19:01
31 jul. 2024, 19:13
Nederland - Duitsland, hockey, Oranje, Olympische Spelen
© IMAGO - Hockeymannen verliezen van Duitsland

De Nederlandse hockeymannen hebben voor de eerste keer verloren op de Olympische Spelen in Parijs. Na de overwinningen tegen Zuid-Afrika (5-3) Frankrijk (4-0) en het gelijkspel (2-2) was Duitsland met 0-1 te sterk voor Oranje.

Na twintig seconden kreeg Nederland al een grote mogelijkheid om op voorsprong te komen. Oranje mocht een strafcorner nemen en Jip Janssen koos voor een variant. De Duitse keeper Jean-Paul Danneberg verhinderde echter een vroege goal van Tjep Hoedemakers. Die vroege voorsprong kwam er alsnog, alleen niet voor Nederland. Niklas Wellen verschalkte Lars Balk en Justen Blok, en schoof de bal onder doelman Pirmin Blaak door.

Artikel gaat verder onder video

Hockeymannen verliezen op de Olympische Spelen van Duitsland

Oranje moest in de aanval, maar had moeite om tot kansen te komen. Na rust kreeg de ploeg wederom een strafcorner, maar die leverde geen echte kans op. Koen Bijen werkte de bal even later niet in een leeg doel, na een inzet van Thijs van Dam, miste het lege doel. De Duitsers kwamen er niet meer uit en Blaak had niks te doen. Vlak voor tijd werd hij dan ook gewisseld voor een extra veldspeler. Nederland zette nog één keer aan, maar ook een schot van Duco Telgenkamp wilde niet tussen de palen.

Lees ook: Waterpolovrouwen verliezen na zinderende penaltyserie van Australië

De ploeg van Jeroen Delmee laat daardoor voor de tweede wedstrijd op rij punten liggen, maar de nummers 1 tot en met 4 uit de groep gaan door. Plaatsing voor de knock-outfase is normaliter dus geen probleem. Er komt echter wel enige druk te staan op het laatste groepsduel van Oranje tegen Spanje, de ploeg van voormalig bondscoach Max Caldas.

Lees meer over:

Hockeymannen