Vrouwelijke handboogschutters lopen medaille mis in de troostfinale

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
28 jul. 2024, 17:19
28 jul. 2024, 17:24
Laura van der Winkel, Gaby Schloesser, Quinty Roeffen, Handboogschutters, TeamNL, Olympische Spelen, Parijs 2024
© NOS - Vrouwelijke handboogschutters lopen medaille mis op de Spelen

De Nederlandse handboogschutters hebben geen medaille behaald op de Olympische Spelen. Laura van der Winkel, Gaby Schloesser en Quinty Roeffen verloren de troostfinale met 2-6 van Mexico.

Mexico was de betere in de eerste set en wonnen die ook: 0-2. De Mexicanen schoten meerdere tienen en kwamen uiteindelijk tot 57 punten. Nederland kwam in de tweede set echter knap terug. Van der Winkel, Schloesser en Roeffen schoten allemaal een tien en kwamen tot 56 punten, terwijl de Mexicanen slechts 54 punten behaalden. Mexico won op hun beurt weer de derde set (56 punten), waardoor Nederland de vierde set moest winnen.

Artikel gaat verder onder video

Geen medaille voor de Nederlandse handboogschutters

In de vierde set leek Nederland echter onder de druk te bezwijken. Oranje begon sterk, maar na een 10 van Van der Winkel schoot ze even later een 7. Een 8 van Roeffen betekende dat Mexico het karwei af kon maken: 2-6. Eerder op de dag won Nederland zonder setverlies van gastland Frankrijk (6-0) en met diezelfde cijfers werd ook India verslagen. In de spannende halve finale moest er een shoot-off aan te pas komen: 5-4 (57-53, 52-53, 57-58, 59-51, 26-23).

Lees ook: Pieterse loopt eerste medaille voor Nederland in Parijs mis na lekke band

Na lange tijd deed er weer een Nederlands team mee bij de vrouwen, maar het lukte TeamNL niet om de rentree ook met een medaille op te luisteren. Daardoor blijft de eerste medaille voor Nederland nog even uit.

Lees meer over:

Handboogschutters