WK-stand Formule 1: Verstappen voelt concurrent Norris dichterbij komen

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
26 sep. 2024, 11:31
Max Verstappen verrast met tweede stek in F1 Grand Prix van Singapore
© IMAGO - Max Verstappen, F1-coureur van Red Bull Racing

Lando Norris won met overmacht de laatste Grand Prix van Singapore. Max Verstappen haalde er met een tweede plaats het maximale uit, maar zag de Brit alsnog zeven punten dichterbij komen in de strijd om de wereldtitel. Mee Met Oranje houdt hieronder het spannende gevecht om het kampioenschap bij.

Op het Marina Bay Street Circuit was Norris heer en meester. Met zijn overwinning pakte de coureur van McLaren 25 punten. De huidige nummer twee in de strijd om het kampioenschap hoopte ook het extra punt voor de snelste ronde te pakken. Daniel Ricciardo stak daar echter een stokje voor. Verstappen pakte in Singapore achttien punten, waardoor het verschil tussen beiden is geslonken tot 52 punten.

Hoeveel punten staat Max Verstappen voor op Lando Norris?

Na achttien raceweekenden staat Verstappen nog steeds fier bovenaan het klassement met 331 punten. Norris staat op de tweede plek met 279 en Charles Leclerc (245 punten) maakt de top drie compleet. In totaal staan er dit jaar nog zes races en drie sprintraces op het programma. Verstappen zou hoeft in principe niet meer te winnen. Als hij vanaf nu elke race als tweede eindigt, sleept hij de wereldtitel ook binnen.

Lees ook: Verstappen krijgt steun na straf en F1-vakbond gaat verhaal halen bij de FIA

De strijd om de constructeurstitel lijkt minder spannend te worden. Lang stond Red Bull Racing comfortabel aan de leiding, maar inmiddels heeft McLaren een riante voorsprong in het klassement. Het team uit Woking heeft 516 punten, terwijl de concurrentie uit Milton Keynes 475 punten heeft. De volgende race in de Formule 1 is zondag 20 oktober in de Verenigde Staten.

Lees meer over:

Formule 1 Max Verstappen