Weergoden zijn Dutch Grand Prix op Zandvoort wéér niet goed gezind

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
22 aug. 2024, 10:04
22 aug. 2024, 10:05
Max Verstappen, Formule 1, F1, Monza, GP Italië, Red Bull Racing
© IMAGO - Formule 1-coureur Max Verstappen

Het kan flink gaan regenen tijdens de Dutch Grand Prix in Zandvoort. Vrijdag en zaterdag wordt er regen voorspeld op het Formule 1-circuit en is er kans op zware windstoten. Zondag zou het droog en zonnig worden.

Op vrijdag beginnen om 12.30 de vrije trainingen voor de Formule 1-coureurs. Volgens Buienradar is er echter een grote regenkans tijdens de sessies. Daarnaast gaat het ook hard waaien vrijdag. Aan de kust bij Zandvoort is er kans op zware windstoten tot 75 à 80 kilometer per uur. Aan het einde van de middag zwakt de wind af. Het wordt vrijdag ongeveer 21 graden.

Artikel gaat verder onder video

Wat wordt het weer tijdens de Grand Prix van Zandvoort?

Zaterdag waait het een stuk minder hard en is het met achttien graden ook iets frisser. Er ligt wel nog steeds een langgerekt regengebied langs de kust dat voor neerslag kan zorgen. "Zandvoort lijkt in ieder geval een relatief bewolkte zaterdag te krijgen met af en toe wat regen of een bui, met name in de middag en avond", aldus Weeronline. Aan het einde van de middag is er kans op regen. Om 15.00 uur starten de kwalificaties. Ook rond 12.00 uur is er kans op een bui. Dan is net de laatste vrije training bezig.

Lees ook: Waar en hoe laat wordt de Grand Prix van Zandvoort uitgezonden?

Zondag wordt het weer een stuk beter. In de ochtend kan er nog een laatste bui vallen, maar in de middag klaart het op en wordt het zelfs zonnig. De zon bereikt zonkracht vier en het wordt ongeveer negentien graden. Vorig jaar regende het flink tijdens de Grand Prix van Zandvoort en werd de wedstrijd zelfs nog stilgelegd. Uiteindelijk won Max Verstappen voor de derde keer op rij zijn thuisrace, Fernando Alonso.

Lees meer over:

Formule 1 Max Verstappen