Verstappen ziet Norris weer naderen na forse tijdstraf in GP Mexico

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
27 okt. 2024, 23:04
Max Verstappen tijdens de GP van Mexico
© IMAGO/Mee Met Oranje - Max Verstappen tijdens de GP van Mexico

Max Verstappen heeft zondagavond tijdens de Grand Prix van Mexico waardevolle punten verloren in zijn strijd om de wereldtitel met Lando Norris. Door een dubbele tijdstraf van tien seconden eindigde Verstappen slechts als zesde, terwijl Norris een sterke tweede positie behaalde achter winnaar Carlos Sainz van Ferrari. Deze tegenslag verkleint Verstappens voorsprong in het kampioenschap, met nog vier races en twee sprintraces te gaan, en maakt de strijd spannender naarmate het seizoen zijn einde nadert.

De eerste tijdstraf kreeg Verstappen na een incident met Norris waarbij hij zijn Britse rivaal van de baan duwde. Kort daarna haalde Verstappen Norris opnieuw in, maar beide coureurs belandden buiten de baan, wat hem zijn tweede straf opleverde. Hierdoor moest Verstappen een extra lange pitstop van 24 seconden maken. Deze beslissingen volgden een week na het controversiële incident in Austin, waar Norris een straf kreeg in een duel met Verstappen; ditmaal waren de rollen omgedraaid.

Artikel gaat verder onder video

Max Verstappen levert in GP Mexico kostbare WK-punten in

Verstappen begon de race in Mexico met een sterke start, waarbij hij kort de leiding overnam van Sainz. Na een korte safetycar-situatie wist de Spanjaard echter opnieuw de koppositie te veroveren. Terwijl Sainz de leiding stevig in handen hield, kreeg Verstappen het moeilijk door beperkte grip en problemen met zijn banden. Deze technische uitdagingen droegen bij aan zijn beperkte snelheid, waardoor hij niet kon concurreren met Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en George Russell.

Lees ook: Sprookje van Jermaine Wattimena op EK Darts krijgt geen droomeinde

Voor Norris betekende deze race een belangrijke stap in de richting van Verstappen, die nu nog slechts 47 punten voorsprong heeft. Hoewel dit nog steeds een comfortabele marge lijkt, onderstreept de groeiende druk van teams als McLaren en Ferrari dat Verstappen niet zonder uitdaging zal zijn in de resterende races. Ook op constructeursniveau is de spanning toegenomen: Ferrari’s overwinning en derde plaats van Charles Leclerc brengen hen dichter bij McLaren, dat nog steeds de koppositie behoudt, met Red Bull als derde.

Lees ook: Nederlandse shorttrackers sluiten wereldbekerweekend af met VIER gouden medailles

De komende race in Brazilië belooft ook vol spanning te zitten, mede door een verwachte motorwissel bij Verstappen die hem mogelijk een gridstraf van vijf plaatsen oplevert. Dit betekent dat hij in São Paulo een tactische strijd moet voeren om zijn voorsprong te behouden.

Lees meer over:

Formule 1 Max Verstappen