Verstappen ziet voorsprong op Norris verder slinken na teleurstellende race

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
01 sep. 2024, 16:28
02 sep. 2024, 23:09
Max Verstappen, Formule 1, F1, Monza, GP Italië, Red Bull Racing
© IMAGO - Formule 1-coureur Max Verstappen

Max Verstappen is als zesde gefinisht in de Grand Prix van Italië. Op het circuit van Monza kwam hij er niet aan te pas. De zege ging op de thuishaven van Ferrari naar Charles Leclerc. Oscar Piastri eindigde als tweede, gevolgd door teamgenoot Lando Norris.

Verstappen startte op de harde band en hoopte daardoor langer door te kunnen dan de concurrentie. Red Bull Racing vertelde hem gewoon op plek zes te blijven hangen, in de hoop dat de auto's voor hem hun medium banden snel kapot zouden rijden. Norris was de eerste van de kopgroep die naar binnen dook. Daarna ging het snel en kwamen ook de anderen binnen voor een pitstop. Verstappen nam daardoor tijdelijk de leiding over.

Artikel gaat verder onder video

Max Verstappen eindigt als zesde op het circuit van Monza

In ronde 23 kwam Verstappen naar binnen, maar zijn pitstop verliep niet goed. De bandenwissel duurde ruim zes seconden, waardoor hij als achtste terugkwam op de baan. Het zorgde voor zichtbare frustraties bij de regerend wereldkampioen, die tot tweemaal toe op zijn stuur sloeg. Na een nieuwe pitstop van Norris kwam zijn grote concurrent in de strijd om de wereldtitel achter hem terecht. De Nederlander probeerde het zijn rivaal nog moeilijk te maken, maar de McLaren ging hem voorbij.

Lees ook: Marciano Vink heeft harde boodschap voor Sherida Spitse en geeft advies

Vooraan was er spannend gevecht om de overwinning. Piastri jaagde op Leclerc, die aan de leiding ging omdat hij een pitstop probeerde uit te sparen. Verstappen reed daar ver achter op plek zes, met een ruime achterstand op nummer vijf Hamilton. Leclerc behield uiteindelijk zijn marge en Verstappen eindigde als zesde. Sergio Perez kwam als achtste over de streep.

In de strijd om de wereldtitel staat Verstappen nu nog 62 punten voor op de Engelsman. In de constructeursstand heeft McLaren nog slechts acht punten achterstand. Voor de race op Monza was nog 30 punten.