Tweede training draait voor Verstappen ook uit op mislukking: 'Verontrustend'

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
26 okt. 2024, 07:41
26 okt. 2024, 07:44
Max Verstappen tijdens de GP van Mexico
© IMAGO - Max Verstappen tijdens de GP van Mexico

Max Verstappen beleefde een frustrerende vrijdag tijdens de vrije trainingen voor de Grand Prix van Mexico. Tijdens de eerste sessie zette de Nederlander de vierde tijd neer, maar al snel klaagde hij over vermogensverlies in zijn Red Bull-motor. De problemen hielden aan in de tweede vrije training, waarin hij slechts vier rondjes kon rijden voordat hij de pits opzocht vanwege 'een verontrustend geluid' uit zijn motor.

De tweede training, die negentig minuten duurde door een bandentest van Pirelli, werd verstoord door een harde crash van George Russell. De Mercedes-coureur verloor de controle in de snelle esses en eindigde in de muur. Hoewel Russell ongedeerd bleef, lag de sessie hierdoor meer dan twintig minuten stil. Voor Verstappen bleek dit extra oponthoud echter weinig zinvol, gezien zijn aanhoudende motorproblemen.

Tweede training draait voor Max Verstappen uit op mislukking

De problemen met Verstappens auto lijken mogelijk een gridstraf te veroorzaken als Red Bull besluit om de motor te vervangen. Teambaas Christian Horner gaf aan dat het 'een klein probleem' zou zijn en dat hij verwacht dat het opgelost kan worden vóór de race. Toch is er onzekerheid, en een gridstraf zou Verstappen benadelen in de titelstrijd met Lando Norris.

Aan het einde van de tweede training noteerde Carlos Sainz de snelste tijd, gevolgd door Oscar Piastri en Yuki Tsunoda. Deze tijden zijn echter minder representatief door de Pirelli-bandentest en de incidenten tijdens de sessie.

Zaterdag staat de derde vrije training op het programma, gevolgd door de kwalificatie om 23.00 uur. Red Bull hoopt tegen die tijd Verstappens technische problemen opgelost te hebben, zodat hij optimaal kan strijden voor de pole position en een goede startpositie.

Lees meer over:

Formule 1 Max Verstappen