Verstappen loopt uit op Norris dankzij zege in sprintrace in Texas

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
19 okt. 2024, 21:13
19 okt. 2024, 21:24
Max Verstappen heeft zaterdag de sprintrace voor de Grand Prix van de Verenigde Staten gewonnen.
© IMAGO - Max Verstappen heeft zaterdag de sprintrace voor de Grand Prix van de Verenigde Staten gewonnen.

Max Verstappen heeft zaterdag de sprintrace voor de Grand Prix van de Verenigde Staten op indrukwekkende wijze gewonnen. Hij vertrok van poleposition en reed de hele race aan de leiding. Met deze overwinning breidt de Nederlander zijn voorsprong in het wereldkampioenschap uit, waar hij nu 54 punten meer heeft dan zijn rivaal Lando Norris.

Het was Verstappen's eerste sprintracezege sinds juni, en het markeert zijn elfde overwinning in de zestien sprintraces die hij tot nu toe heeft gereden in de Formule 1. De race begon sterk voor Norris, die van de vierde naar de tweede plek opklom na een indrukwekkende start. Gedurende het grootste deel van de race wist hij Verstappen binnen een seconde te houden, maar de Nederlander wist na vier ronden afstand te nemen.

Artikel gaat verder onder video

Max Verstappen loopt uit op Lando Norris dankzij zege in sprintrace

Norris kwam daarna onder druk te staan van de Ferrari's van Carlos Sainz en Charles Leclerc. Uiteindelijk verloor Norris zijn tweede positie aan Sainz, nadat hij zich in de laatste ronde verremde in bocht 1. Verstappen reed verder onbedreigd en bouwde zijn voorsprong gestaag uit tot drie seconden. De Red Bull-coureur liet zien dat de updates die zijn team had doorgevoerd, zoals een aangepaste vloer en nieuwe sidepods, vruchten afwierpen op het circuit van Austin. Dit zorgde ervoor dat hij zonder grote problemen de zege kon veiligstellen.

Lees ook: Verstappen slaat terug en verovert pole position voor sprintrace in Austin

Norris eindigde uiteindelijk als derde nadat hij zijn positie aan Sainz moest afstaan. Het gevecht achter Verstappen was intens, vooral tussen de Ferrari-rijders. Sainz en Leclerc wisselden meerdere malen van positie tijdens de race, maar het was Sainz die uiteindelijk de overhand kreeg. Leclerc probeerde in de laatste ronde nog voorbij Norris te gaan, maar hij verremde zich en eindigde daardoor als vierde.

Lees ook: Lang wekt woede, bloed De Ligt speelt hoofdrol, Reijnders pakt rood

Om middernacht (Nederlandse tijd) staat de kwalificatie voor de reguliere race op het programma. Zondag om 21.00 uur gaat de reguliere race van start. Inclusief dit weekend zijn er nog twee sprintraces en zes Grands Prix te gaan.

Lees meer over:

Formule 1 Max Verstappen