Verstappen baalt in chaotische eerste training van GP Mexico

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
25 okt. 2024, 22:21
25 okt. 2024, 22:21
Max Verstappen hoopt op een goed resultaat in de GP van Mexico
© IMAGO - Max Verstappen hoopt op een goed resultaat in de GP van Mexico

Max Verstappen is vrijdag op de vierde plaats geëindigd in de chaotische eerste vrije training voor de Grand Prix van Mexico. George Russell klokte de snelste tijd, met een ronde van 1:17.998, gevolgd door Carlos Sainz en Yuki Tsunoda. Verstappen kampte echter met technische problemen aan zijn Red Bull en meldde via de boordradio een gebrek aan vermogen, wat hem belemmerde om zijn snelheid te verbeteren.

De training op het Autódromo Hermanos Rodríguez werd gekenmerkt door meerdere rode vlaggen. Kort na de start reed Kimi Antonelli, vervanger van Lewis Hamilton, over brokstukken op het circuit, wat tot een eerste onderbreking leidde. Even later volgde een grote crash van Alexander Albon, die bij een mislukte inhaalactie op Oliver Bearman tegen de muur belandde. Deze incidenten zorgden ervoor dat de sessie meerdere keren stilgelegd werd.

Artikel gaat verder onder video

Max Verstappen met motorproblemen niet verder dan P4

Naast Antonelli waren er nog vier andere vervangende coureurs in actie. Zo stond Verstappens concurrent Lando Norris zijn plaats af aan Patricio O’Ward. Ook Fernando Alonso, die zich niet fit voelde, werd vervangen door Felipe Drugovich. De rookies kregen hiermee de kans om waardevolle ervaring op te doen in een officiële Formule 1-training.

Verstappen, die aanvankelijk op harde banden reed, had weinig grip aan de voorkant en vond geen goede balans in de auto. Ondanks de problemen slaagde Red Bull erin om tijdens de sessie data te verzamelen voor de race. Hierdoor kon het team waardevolle informatie vergaren voor de verdere voorbereidingen.

Lees ook: Van den Goorbergh bestraft voor opmerkelijke botsing in Thailand

De tweede vrije training in Mexico begint om 0.00 uur en duurt vanwege een bandentest van Pirelli negentig minuten. Zaterdag volgen de derde oefensessie en de kwalificatie. De Grand Prix van Mexico begint zondag om 21.00 uur Nederlandse tijd, waar Verstappen en Red Bull hopen op betere prestaties.

Lees meer over:

Formule 1 Max Verstappen