Het afwijkende tijdschema voor de Grand Prix van São Paulo in Brazilië

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
28 okt. 2024, 09:08
Max Verstappen, Formule 1-coureur
© IMAGO - Max Verstappen, Formule 1-coureur

Door een dubbele tijdstraf zag Max Verstappen zijn grootste concurrent Lando Norris dichterbij komen in de strijd om het wereldkampioenschap. Er is echter geen tijd om lang na te praten over de Grand Prix van Mexico, want zondag staat de Grand Prix van Brazilië op het programma. Mee Met Oranje zet het sterk afwijkende programma van de Formule 1 mét sprintrace op een rij.

Het roemruchte circuit van Interlagos heeft de afgelopen jaren al veel bijzondere momenten opgeleverd. Tijdens de Grand Prix van São Paulo vervolgen Max Verstappen en Lando Norris hun tocht in de strijd om het wereldkampioenschap. Bovendien wordt ook de spanning om de constructeurstitel steeds groter.

Artikel gaat verder onder video

Hoe laat is de Grand Prix van Brazilië?

Het circuit in São Paulo is één van de meest legendarische circuits op de Formule 1-kalender. Sinds 1973 wordt de Grand Prix van Brazilië er verreden en de baan is in 1985 vernoemd naar de Braziliaan Carlos Pace, die in 1975 op zijn thuisbaan zijn enige F1-overwinning behaalde en in 1977 overleed bij een vliegtuigcrash. Zondag worden er 71 rondes gereden, van 4,309 kilometer lang. Michael Schumacher is de meest succesvolle coureur op het Autódromo José Carlos Pace, de Duitser wist vier keer te winnen in São Paulo: in 1994, 1995, 2000 en 2002. Het circuit wordt gekenmerkt door de vele hobbels, waardoor de bodemplaten van auto's het vaak lastig hebben. Daarnaast herbergt het circuit met de legendarische 'S' do Senna in bocht 1 één van de mooiste bochten op de kalender.

Lees ook: Wat is de WK-stand in de Formule 1

Het raceweekend in São Paulo vormt het decor voor het vijfde sprintraceweekend van het seizoen. In combinatie met het tijdsverschil aan de andere kant van de oceaan zorgt dit voor een behoorlijk afwijkend tijdschema. Op vrijdag 1 november gaat het raceweekend om 15:30 uur Nederlandse tijd van start met de eerste vrije training. In de avond is het vervolgens om 19:30 uur tijd voor de sprintkwalificatie. De sprintrace wordt op zaterdag 2 november verreden (15.00 uur). Om 19:00 uur gaat de kwalificatie van start. Op zondag 3 november om 18:00 uur is het vervolgens tijd voor de Grand Prix van Brazilië

  • Vrijdag 1 november

15:30 uur: eerste vrije training

19:30 uur: sprintkwalificatie

  • Zaterdag 2 november

15:00 uur: sprintrace

19:00 uur: kwalificatie

  • Zondag 3 november

18:00 uur: Grand Prix van São Paulo

Lees meer over:

Formule 1 Max Verstappen