Gemengde gevoelens na vrije trainingen op Monza voor Max Verstappen

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
30 aug. 2024, 18:16
01 sep. 2024, 20:33
Max Verstappen, Formule 1, F1, Monza, GP Italië, Red Bull Racing
© IMAGO - Formule 1-coureur Max Verstappen

Max Verstappen heeft vrijdag een gemengd gevoel overgehouden aan zijn eerste twee vrije trainingen op het Circuit van Monza. In de eerste vrije training van de Grand Prix van Italië noteerde hij de snelste tijd, maar in de tweede vrije training eindigde hij buiten de top tien. Lewis Hamilton reed daarin de snelste tijd.

Verstappen stond in de eerste vrije training lang in zijn pitbox stond. Met 1:23.088 had hij daarvoor een eerste richttijd neergezet op de zachte band. Uiteindelijk ging de concurrentie daar overheen en zakte de Nederlandse coureur terug naar de achttiende positie. In de slotminuten wist hij op een nieuwe set banden zijn tijd nog te verbeteren en met 1:21.676 tekende de rijder ruimschoots voor de snelste tijd. Hij was hiermee ruim twee tienden sneller dan achtervolgers Charles Leclerc en Lando Norris.

Artikel gaat verder onder video

Gaat Max Verstappen de Grand Prix van Italië winnen?

In de tweede vrije training focuste Verstappen zich in eerste instantie op de langere runs. Hij reed wél één snelle ronde en noteerde met 1.21.676 meteen de snelste tijd van de sessie. Uiteindelijk doken verschillende coureurs onder die tijd en wilde hij die tijd verbeteren. Verstappen moest zijn kwalificatiesimulatie echter afbreken vanwege een rode vlag. Kevin Magnussen verloor namelijk zijn auto en belandde in de bandenstapel. De baan werd nog wel vrijgegeven, maar de rijder van Red Bull racing reed geen snelle ronde. Daarom eindigde hij de tweede vrije training als veertiende.

Lees ook: Wereldstunt Van de Zandschulp: hij verslaat wereldtopper Alcaraz op US Open

Zaterdag volgt de derde en laatste vrije training. Die staat gepland tussen 12.30 uur en 13.30 uur. Om 16.00 uur start de kwalificatie. De race op het circuit van Monza begint zondagmiddag om 15.00 uur.