Waar en hoe laat wordt de Grand Prix van Zandvoort uitgezonden?

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
21 aug. 2024, 10:43
21 aug. 2024, 14:48
Max Verstappen, Formule 1, F1, Monza, GP Italië, Red Bull Racing
© IMAGO - Formule 1-coureur Max Verstappen

Voor het vierde jaar op rij staat de Dutch Grand Prix in Zandvoort op het programma. De race, zondag 25 augustus om 15.00 uur, wordt live door de NOS uitgezonden. Eén dag eerder zijn de kwalificaties voor de wedstrijd en op vrijdag 23 augustus beginnen de vrije trainingen van de Formule 1 op Circuit Zandvoort.

Normaal zijn de wedstrijden van de Formule 1 niet vrij te kijken, maar de Grand Prix van Zandvoort wordt door de hele dag door de NOS live uitgezonden op NPO 1. De publieke omroep begint de uitzending al om 13.10 met een uitgebreide voorbeschouwing. Later is ook te zien hoe Duncan Laurence het Wilhelmus zingt en is er een speciale vlaggenshow, waarbij het hele circuit meedoet. Het wordt de grootste vlaggenactie in de Nederlandse sportgeschiedenis. De race is ook te volgen via NPO Radio 1.

Artikel gaat verder onder video

Waar en hoe laat wordt de Grand Prix van Nederland uitgezonden?

Bij betaalzender Viaplay wordt de race ook live uitgezonden, maar de vrije zender van Viaplay zendt om 18.00 uur de wedstrijd opnieuw uit. Bovendien is op die zender één dag eerder ook een verslag te zien van de kwalificaties van de Formule 1 in Zandvoort. Die worden achter de betaalmuur live uitgezonden. Zaterdagavond is er een samenvatting van de kwalificatie te zien op NPO 1 en NOS.nl. Op vrijdag 23 augustus heeft de zender 'Super Friday' met vanaf 12.00 uur live de vrije trainingen van de Formule 1, Porsche SuperCup en F1 Academy.

Live Formule 1 kijken

Max Verstappen wist vorig jaar een verregende editie van de Dutch Grand Prix te winnen. Voor de regerend wereldkampioen was het zijn derde zege op rij in Zandvoort. Ook dit jaar leidt hij halverwege weer het klassement om de wereldtitel in de Formule 1. Verstappen is echter minder dominant dan de afgelopen jaren. Desondanks heeft hij in het klassement nog steeds een ruime voorsprong op zijn naaste belager Lando Norris (277 om 199 punten).

Hoe laat is de Grand Prix van Zandvoort?

De sessies van de Formule 1 op Zandvoort vinden één uur eerder plaats dan normaal. Op vrijdag wordt er daardoor al om 12.30 uur getraind door de coureurs. De tweede vrije training staat later die middag om 16.00 uur op het programma. Beide sessies duren een uur. Zaterdag wordt er vanaf 11.30 uur voor de laatste keer één uur getraind. Daarna starten de kwalificaties op zaterdagmiddag 15.00 uur. Normaal gezien is vóór 16.00 uur dan bekend hoe de startopstelling voor de Dutch Grand Prix eruitziet.

Lees ook: Duco Telgenkamp zegt sorry tegen Duitse doelman voor provocerende actie

Lees meer over:

Formule 1 Max Verstappen