Buitenlandse media zien slimme truc Verstappen: 'Op de baan kan hij oma beroven'

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
21 okt. 2024, 12:07
21 okt. 2024, 16:33
Lando Norris (links) en Max Verstappen
© IMAGO - Lando Norris (links) en Max Verstappen

In de buitenlandse media is er genoten van de strijd tussen Max Verstappen en Lando Norris tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten in Austin (Texas). De Nederlandse Formule 1-coureur gaf geen duimbreed toe en gebruikt alle trucs om zijn wereldtitel te verdedigen. Door een tijdstraf van Norris eindigde de rijder van Red Bull Racing als derde op het Circuit of the Americas.

Volgens Daily Mail is Verstappen 'geen muurbloempje'. "Buiten de baan is hij prettig, op het circuit is hij in staat om zijn oma te beroven. Norris kan zich, om het zachtjes uit te drukken, nauwelijks onbewust zijn van deze kant van het DNA van zijn vriend. De Nederlander, in een langzamere auto, reed briljant om de derde plaats te verdedigen. Norris werd bestraft omdat hij voordeel had behaald door van de baan te raken bij het passeren van Verstappen in bocht 12, vier ronden voor het einde", zo schrijft de Britse krant.

Artikel gaat verder onder video

Max Verstappen eindigde als derde bij de GP van Amerika

The Guardian is echter verbaasd over de tijdstraf van hun landgenoot Norris. "Volgens de regels was dit illegaal, maar het riep wel de vraag op of Verstappen opzettelijk niet voldoende afremde in de bocht om zo beiden buiten de baan te raken, wetende dat een inhaalmanoeuvre dan ongedaan zou worden gemaakt." Het Spaanse AS Sport sloot zich daar bij aan. "Norris lanceerde in bocht 12 een beslissende push van buitenaf en vervolgde de inhaalactie door gebruik te maken van de buitenkant van de baan. 'Hij haalt mij aan de buitenkant in', zei Max op de radio, want hij weet alle trucjes. De truc werkte, Lando kreeg een tijdstraf."

Lees ook: Het afwijkende tijdschema voor de Grand Prix van Mexico

Volgens The Guardian was het een onbevredigend einde na een ware titanenstrijd. "Dat er dit seizoen nog een échte titelstrijd op de agenda staat, werd op de mooiste manier geïllustreerd die de Formule 1 verdient: een spannende en dramatische wiel-aan-wiel-wedstrijd tussen de twee hoofdrolspelers. Het was een dappere poging van Norris, maar in het grotere geheel kwam Verstappen dit weekend als winnaar uit de titelstrijd. Hij heeft zijn voorsprong vergroot tot 57 punten, een netto verlies van vijf punten in Texas voor Norris. Maar het tempo dat hij aan het einde liet zien toen de Nederlander het moeilijk had, zal hem optimisme geven voor de laatste vijf races", zo concludeert men.

Lees ook: Van Schip gediskwalificeerd na woedeaanval: 'Beledigingen en bedreigingen'

In Italië kopt Sky Sport Italia dat de strijd om de wereldtitel nog niet voorbij is. Charles Leclerc liep door zijn zege in op Verstappen, terwijl Ferrari door het een-tweetje ook veel punten pakten in het constructeurskampioenschap. "Ze hebben keihard gewerkt om de updates te brengen die we nu hebben. Ze werpen hun vruchten af. Nu is ons doel de titel. De weg is lang, maar het is een goed begin van het drieluik", aldus de winnaar tegenover de televisiezender.

Lees meer over:

Formule 1 Max Verstappen