Veelbesproken Van de Velde warm onthaald bij rentree in Nederland

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
14 aug. 2024, 19:41
14 aug. 2024, 19:46
Steven van de Velde, Matthew Immers, beachvolleybal, Olympische Spelen, EK beachvolleybal, Scheveningen
© IMAGO - Steven van de Velde en Matthew Immers zijn warm onthaald in Nederland

Steven van de Velde en Matthew Immers zijn warm onthaald bij het EK beachvolleybal in eigen land. Toen het beachvolleybalduo het zand in Scheveningen betrad, klonk er luid gejuich. De sporters namen het in hun eerste groepsduel op tegen het Duitse duo Max Just en Paul Henning: 2-0.

Toen Van de Velde en Immers het veld opkwamen, werden ze luid toegejuicht door het publiek. Door het geluid gingen de microfoons naast het zand bijna kapot. Toen Van de Velde vervolgens solo werd aangekondigd door de speaker klonk er wederom een orkaan aan aanmoedigingen. Ook de punten van het Nederlandse duo werden enthousiast gevierd door de toeschouwers. Uiteindelijk wonnen Van de Velde en Immers in twee sets van de Duitsers: 21-15 en 21-17.

Artikel gaat verder onder video

Steven van de Velde dacht aan stoppen met beachvolleybal

Tijdens de Olympische Spelen werd het duo veelvuldig uitgefloten en uitgejoeld. Van de Velde werd in het verleden veroordeeld voor seks met een minderjarig meisje in Engeland (toen hij zelf negentien was). Er ontstond veel ophef over zijn deelname en er kwam zelfs een petitie om hem uit te sluiten. In de achtste finale in Parijs verloor het duo van de Brazilianen Evandro Gonçalves Oliveira Júnior en Arthur Diego Mariano Lanci. Van de Velde twijfelde tijdens de Spelen of hij door zou gaan met zijn topsportcarrière.

Lees ook: Na veertien jaar komt er een einde aan ‘bronzen’ beachvolleybalduo

"Het is niet niks wat er op je wordt afgevuurd. Ik heb zeker wel een kap-moment gehad, zowel voor het toernooi als tijdens. Maar ik dacht: ik ga anderen niet de macht geven hoe ze mij weg kunnen pesten of weg kunnen krijgen", vertelde Van de Velde in een interview met de NOS. Volleybalbond Nevobo denkt dat het boegeroep georganiseerd was door 'mensen van die tabloids', zo zei algemeen directeur Michel Everaert eerder deze week tijdens een persmoment.

De Britse tabloids reageerden meteen op het interview van Van de Velde bij de NOS en de woorden van Everaert. “Olympische kinderverkrachter breekt de stilte en huilt schaamteloos na boegeroep tijdens wedstrijden”, aldus The Sun. The Daily Mail opende met het interview en men was verbaasd over de emoties bij Van de Velde. "De beachvolleyballer gaf aan dat hij twijfelde om de Spelen over te slaan en bekritiseerde vervolgens op een schokkende manier de media over de berichtgeving van de zaak."

Lees meer over:

Steven van de Velde