Van de Velde en Immers sluiten moeilijke periode af met medaille

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
18 aug. 2024, 15:00
19 aug. 2024, 20:08
Steven van de Velde, Matthew Immers, beachvolleybal, Olympische Spelen, EK beachvolleybal, Scheveningen
© IMAGO - Steven van de Velde en Matthew Immers zijn warm onthaald in Nederland

Matthew Immers en Steven van de Velde hebben op het EK in eigen land het brons gewonnen. In een ware thriller wonnen de beachvolleyballers in de strijd om het brons van de Italianen Samuele Cottafava en Paolo Nicolai: 21-17, 17-21 en 16-14.

Immers en Van de Velde begonnen goed aan de troostfinale en kwamen in de eerste op voorsprong. Die set werd vervolgens ook binnengehaald, maar in de tweede set knokten de Italianen zich goed terug en heersten zij op het veld. Daardoor kwam alles aan op de beslissende derde set. Daarin leek de zege naar Cottafava en Nicolai te gaan. Zij stonden lang op voorsprong, maar met een knappe comeback pakte het Nederlandse duo alsnog de overwinning.

Artikel gaat verder onder video

Matthew Immers en Steven van de Velde pakken EK-brons

Immers en Van de Velde liepen de finale mis door een nederlaag tegen de Letten Martins Plavins en Kristians Fokerot. Op het Europees kampioenschap in Apeldoorn, Arnhem en Den Haag waren Van de Velde en Immers nog de enige Nederlanders die actief waren. Met de bronzen plak sluit het koppel een lastige periode af. Tijdens hun wedstrijden werd het duo warm onthaald en kregen ze veel gejuich en aanmoedigingen.

Lees ook: Negentienjarige olympiër zet na deelname Spelen punt achter haar carrière

Op de Olympische Spelen was dat wel anders en werden Immers en Van de Velde veelvuldig uitgefloten en uitgejoeld. Van de Velde werd in het verleden veroordeeld voor seks met een minderjarig meisje in Engeland (toen hij zelf negentien was). Er ontstond veel ophef over zijn deelname en er kwam zelfs een petitie om hem uit te sluiten. In de achtste finale in Parijs verloor het duo van de Brazilianen Evandro Gonçalves Oliveira Júnior en Arthur Diego Mariano Lanci. Van de Velde twijfelde tijdens de Spelen of hij door zou gaan met zijn topsportcarrière.