Na veertien jaar komt er een einde aan ‘bronzen’ beachvolleybalduo

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
14 aug. 2024, 14:35
16 aug. 2024, 15:14
 Alexander Brouwer, Robert Meeuwsen, Steven van de Velde, beachvolleybal, brons, Olympische Spelen
© IMAGO - Na veertien jaar einde aan duo Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen,

Jarenlang waren de namen van Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen automatisch met elkaar verbonden. Maar na veertien jaar komt er een einde aan het Nederlandse beachvolleybalduo, dat in 2016 olympisch brons pakte. Het EK in eigen land is voor de 36-jarige Meeuwsen zijn laatste toernooi.

Voor Brouwer en Meeuwsen is het EK beachvolleybal in Den Haag, Apeldoorn en Arnhem een bijzondere afsluiter. "Het is mooi geweest. Deze week gaat het iets minder om presteren. Omdat het ons laatste toernooi is, hebben we er gewoon heel veel zin in en gaan we veel lol maken in het veld”, aldus Meeuwsen in gesprek met de NOS.

Na veertien jaar einde aan beachvolleybalduo Brouwer/Meeuwsen

Het duo werd in 2013 wereldkampioen in het Poolse Stare Jabłonki en pakte op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016 pakte brons. Brouwer: "Veertien jaar lang een team zijn, dat is toch wel bijzonder. Zeker in beachvolleybal, waarin de soaps en partnerruils behoorlijk heftig zijn. We hebben veertien jaar lang aan de top gestaan in onze sport en daar kijk ik met veel plezier op terug."

Lees ook: Veelbesproken Van de Velde dacht aan stoppen: 'Ik heb het nog niet verwerkt'

Samen hoopten ze in Parijs nog één keer naar de Spelen te kunnen, maar ze verloren de concurrentiestrijd om een startbewijs Steven van de Velde en Matthew Immers, en Stefan Boermans Yorick de Groot. "Het is jammer genoeg niet het mooie einde waar we op hoopten. De beelden van de Eiffeltoren waren prachtig om te zien. Maar om het dan op tv te zien en zelf niet mee te doen, dat is toch pijnlijk”, vindt Brouwer.

Brouwer weet nog niet hoe het vervolg van zijn carrière eruitziet. De afgelopen periode trainde vaker met andere partners, maar dat voelt vreemd. "Je mist de gewoontes. Maar het is ook weleens fijn om een ander gezicht naast je te hebben. In het begin is spelen met een ander natuurlijk altijd leuk. In beachvolleybal noemen we dat de honeymoon phase. Volgens mij heeft Robert het idee: zou jij niet ook gewoon je zwembroekje aan de wilgen hangen? Maar ik vind het spelletje nog geweldig. Het wordt wel steeds zwaarder om je lijf elke keer weer topfit te krijgen en de vele trainingsuren te doorstaan. Voor iets dat mogelijk nooit het niveau bereikt dat wij samen hebben gehaald. Maar ik neem alle tijd. Die beslissing ga ik iets later maken."

Lees meer over:

Netherlands