Katja Stam en Raïsa Schoon halen kwartfinale EK na zwak begin aan toernooi

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
16 aug. 2024, 14:30
19 aug. 2024, 10:52
Katja Stam, Raïsa Schoon, beachvolleybal, Olympische Spelen, TeamNL, Parijs2024
© IMAGO - Katja Stam en Raïsa Schoon

Beachvolleybalsters Katja Stam en Raïsa Schoon hebben zich vrijdag geplaatst voor de kwartfinales van het EK in eigen land. Het won in de achtste finales van Maryna Hladun en Tetiana Lazarenko uit Oekraïne: 21-18 en 21-17. Later vanmiddag staat de kwartfinale op het programma.

Stam en Schoon leden twee nederlagen in de groepsfase en pakten daarin slechts één zege. Daardoor namen ze het in de tussenronde op het Marktplein van Apeldoorn op tegen het Oostenrijkse koppel Lena Plesiutschnig en Katharina Schützenhöfer. Die begonnen goed tegen het Nederlandse duo, dat op de Olympische Spelen in Parijs werd uitgeschakeld in de achtste finale. Uiteindelijk herstelden de sporters zich en draaiden ze het duel helemaal om.

Artikel gaat verder onder video

Katja Stam en Raïsa Schoon bereiken kwartfinale EK

In de kwartfinale kwamen startten Schoon en Stam een stuk beter. Het koppel nam al snel een voorsprong en wonnen de eerste set met 21-18. Ook in de tweede set lagen de Oekraïense beachvolleybalsters telkens een paar punten achter op het Nederlandse duo. Bij een 20-17 tussenstand besliste Schoon de wedstrijd met een goede service.

Lees ook: Veelbesproken Van de Velde warm onthaald bij rentree in Nederland

In de kwartfinales nemen Schoon en Stam het later op de dag op tegen Esmée Böbner en Zoé Vergé-Dépré uit Zwitserland. Emi van Driel en Kirsten Bröring spelen nog in de achtste finales. In de tussenronde rekenden ze twee sets af met hun trainingsmaatjes Mila Konink en Desy Poiesz: 21-18 en 28-26. Zij spelen tegen Barbora Hermannová en Marie-Sara Stochlova uit Tsjechië.

Lees meer over:

Beachvolleybal Netherlands